Olimpijski ogenj bo zagorel danes zvečer malce pred 20. uro. Foto: EPA
Olimpijski ogenj bo zagorel danes zvečer malce pred 20. uro. Foto: EPA

Odprtje bo komentiral Urban Laurenčič, ki je strnil prve vtise po prihodu v olimpijsko mesto. Program Radia Slovenija je predstavil Aleš Smrekar, Slavko Jerič pa poroča za spletno stran.

"Mislim, da se obeta lepa otvoritev iger. Poleg obveznih vaj (prižiganje ognja, prisega in dvig zastave) bomo videli spektakularno prireditev. Rdeča nit bo mala deklica, skozi njene oči bomo spoznali rusko preteklost in sedanjost. To bo pravi tehnološki spektakel, veliko bo svetlobnih učinkov in glasbe. Športniki prvič ne bodo prišli na stadion s strani, ampak se bodo odprla tla in bodo prišli od spodaj," je pojasnil Urban Laurenčič.
"Raza" bo vihtel slovensko zastavo
Na odprtju ne bo vseh slovenskih športnikov. Vsekakor se je bodo udeležili vsi hokejisti in vsi alpski smučarji, prišle bodo tudi slovenske skakalke in Jaka Hvala, zelo verjetno pa tudi nekatere smučarske tekačice. Slovensko zastavo bo nosil kapetan risov Tomaž Razingar. "Raza" bo tako po Franciju Petku, Juretu Koširju, Primožu Peterki, Dejanu Koširju, Tadeji Brankovič in Tini Maze postal sedmi nosilec slovenske zastave na zimskih olimpijskih igrah.

Jerič pričakuje vprašanja bralcev MMC-ja
"Pišem predvsem zgodbe iz ozadja, posebno mesto pa bo namenjeno rubriki Športni SOS v kateri bom odgovarjal na vprašanja MMC-jevih bralcev in znanih športnikov, med drugim tudi Petra Prevca," je iz Sočija sporočil Slavko Jerič, ki je velik ljubitelj športne statistike.

Smrekar: Časovna razlika je radijsko prijazna
"Val 202 bo ob nastopih slovenskih športnikov popolnoma olimpijsko obarvan. Časovna razlika je radijsko prijazna, veliko tekmovanj bo v zgodnjem dopoldnevu, Ob 20.40 bo na sporedu posebna oddaja vrhunci dneva," je poudaril vodja radijske ekipe Vala 202 Aleš Smrekar.

Poročevalci RTV-ja iz Sočija o pokrivanju iger
Poročevalci RTV-ja iz Sočija o pokrivanju iger