Darko Jorgić. Foto: NTZS
Darko Jorgić. Foto: NTZS

Jorgić, ki bo v torek praznoval 26. rojstni dan, se bo v 1. krogu pomeril s starim znancem, Singapurcem Izaacom Quekom. Gre za obračun 18. s 83. igralcem sveta.

"Darko ima za nasprotnika starega znanca, Queka, s katerim je v letošnji sezoni igral dvakrat. Prvič na Star Contenderju v Goi in nato še februarja v prvi tekmi ekipnega svetovnega prvenstva v Busanu. Takšne tekme so vedno težke, v obeh dvobojih pa se je pokazalo, da Quek dobro vrača Darkove servise in igra brez pritiska," je povedala slovenska selektorica Andreja Ojsteršek Urh in opozorila, da je za favorite uvodni nastop na olimpijskih igrah običajno večja obremenitev kot za tiste, ki so v vlogi izzivalcev.

Kožula medtem čaka obračun z Indijcem Šarathom Kamalom Ačantom. Slovenski igralec se je z njim pomeril v kvalifikacijah Grand Smasha v Singapurju, kjer je bil Indijec boljši. "V zadnjem času Deni igra dobro in samo upam, da bo svojo igro s treninga prenesel tudi na olimpijski turnir in da mu bo ta prvi posamični nastop na olimpijskih igrah dal dodatnega zagona tudi za ekipni del tekmovanja," je še dodala Ojsteršek Urh.

Kožul bo svoj dvoboj z Ačantom začel ob 11.30 (prenos na TV SLO 3), Jorgić s Quekom ob 13. uri. Zadnji dvoboj boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO 2 in na MMC-ju.

V živo

Olimpijske igre 2024, namizni tenis

1. krog, danes ob 11.30:
KOŽUL (SLO) – AČANTA (IND)

Ob 13.00:
JORGIĆ (SLO) – QUEK (SGP)