Maroko je kar s 4:0 odpravil ZDA. Foto: Reuters
Maroko je kar s 4:0 odpravil ZDA. Foto: Reuters

Maroko je že v prvem polčasu prevladoval, a vodil le z 1:0. Enajstmetrovko je v 28. minuti z natančnim strelom (vratar Patrick Schulte je krenil v pravo smer) unovčil Soufiane Rahimi. Sodnik je na belo piko pokazal, potem ko je Nathan Harriel v kazenskem prostoru naredil prekršek na Rahimijem.

Rahimi je dosegel edini zadetek v prvem polčasu. Foto: Reuters
Rahimi je dosegel edini zadetek v prvem polčasu. Foto: Reuters

V drugem polčasu so zadeli še Akhomach (po podaji Ezzalzoulija z leve strani) v 63. minuti, Hakimi v 70. minuti in v sodnikovem dodatku še El Mehdi Maouhoub iz enajstmetrovke.

Španija je prav tako brez težav s 3:0 ugnala Japonsko, Egipt pa po streljanju enajstmetrovk Paragvaj.

Mateta popeljal Francijo v polfinale
Zadnji četrtfinale je bil vroč obračun med domačini, ki jih kot trener vodi zvezdnik Thierry Henry, ter Argentinci. Za dodatno napetost je poskrbela še nedavna poteza Argentincev, ko so nogometaši po slavju na južnoameriškem prvenstvu med drugim prepevali rasistične in homofobne pesmi, usmerjene proti prvemu zvezdniku Francije Kylianu Mbappeju. Gledalci v Bordeauxu so med drugim izžvižgali argentinsko himno pred začetkom tekme.

Na igrišču so imeli zadnjo besedo Francozi. Jean-Philippe Mateta je poskrbel za slavje domačih navijačev že v 5. minuti. Minimalno prednost je Francija znala zadržati do konca tekme. V 84. minuti se je zdelo, da je zmago potrdila z zadetkom Michela Oliseja. A je sodnik odšel pogledat posnetek, gol pa zaradi prekrška Maghnesa Aklioucha ob podaji razveljavil.

Argentina je imela še slabih deset minut upanja za podaljšek, močno pritiskala, a je ostala brez zadetka, tako da so se Francozi prvič po letu 1984 uvrstili v polfinale olimpijskega tekmovanja.


Četrtfinale (M):
MAROKO - ZDA 4:0 (1:0)
Rahimi 28./11-m, Akhomach 63., Hakimi 70., Maouhoub 91.

Japonska - ŠPANIJA 0:3 (0:1)
Lopez 11., 73., Ruiz 86.

EGIPT - Paragvaj 6:5 (1:1, 0:0) - po enajstmetrovkah
Adel 88.; Gomez 71.

FRANCIJA - Argentina 1:0 (1:0)
Mateta 5.


Polfinale, ponedeljek ob 18.00:
MAROKO - ŠPANIJA
Ob 21.00:
FRANCIJA - EGIPT

Tekma za 3. mesto bo v četrtek, 8. avgusta, finale pa v petek, 9. avgusta.