Slovenke so v prvem polčasu trčile ob čvrst nemški obrambni zid. V nadaljevanju se igra ni pretirano popravila, preveč je bilo napak v napadu, v oči so bodle predvsem netočne podaje in slabo odigrane akcije. Foto: Reuters
Slovenke so v prvem polčasu trčile ob čvrst nemški obrambni zid. V nadaljevanju se igra ni pretirano popravila, preveč je bilo napak v napadu, v oči so bodle predvsem netočne podaje in slabo odigrane akcije. Foto: Reuters

Slovenke so dobro odprle srečanje, po lepi rešitvi Tjaše Stanko, ki je na krilu povsem samo našla Aljo Varagić, so dosegle prvi zadetek na tekmi. Tudi v naslednjih minutah so bile enakovredne nasprotnice Nemkam, ki so naletele na razpoloženo vratarko Majo Vojnović. Ko je Barbara Lazović zadela za 6:7, se je zdelo, da bo Slovenkam uspelo kmalu izid izenačiti, saj tudi Nemke v napadu niso pretirano blestele ... a zgodil se je strelski mrk.

V naslednjih minutah so Nemke v napadu zaigrale zelo agresivno, na meji izključitev, kar je varovanke Dragana Adžića vrglo iz ritma. Začele so delati napake, izgubile so ogromno žog, še tiste strele, ki so zleteli proti golu, je ukrotila vratarka Katharina Filter. Na drugi strani igrišča so Nemke pridno polnile mrežo, z delnim izidom 4:0 so povedle s +5 (6:11), šele po osmih minutah je strelski post prekinila Tamara Mavsar (7:11).

Napake Slovenk v napadu so se nadaljevale kot po tekočem traku, same so si izkopale luknjo zaostanka sedmih zadetkov (7:14 in 15:8), še višji zaostanek je v zaključku polčasa z obrambami preprečila Amra Pandžić. Za najvišje vodstvo je tik pred odmorom poskrbela Lisa Antl (+8; 8:16). Izid ob polčasu je postavila Elizabeth Omoregie.

Slovenke so krvavo potrebovale odmor med polčasoma. Učinkovitost v napadu je bila zaradi kopice izgubljenih žog zelo slaba, v obrambi so morale najti rešitev na zelo razpoloženi Julio Maidhof in Anniko Lott, ki sta skupaj sedemkrat zatresli slovensko mrežo. Drugi polčas so začele z obrambo 3-2-1, ki pa ni obrodila sadov. Xenia Smits in Lott sta ekspresno poskrbeli za +10 (19:9). Prvi slovenski gol v drugem delu je s sedmih metrov zadela Ana Gros (19:10).

Napake v napadu so se nadaljevale, netočne podaje so dušile kakršne koli možnosti po morebitni vrnitvi v tekmo, na drugi strani so Nemke prek Antje Döll in Xenie Smits zaradi slabega vračanja v obrambo zlahka dosegale zadetke iz protinapadov (+12; 23:11). Ker je povsod škripalo, je slovenska reprezentanca vse stavila na Valentino Klemenčič.

Večina napadov se je končala pri krožni napadalki, ki je zadela trikrat zapored, a to kaj prida ni pomagalo, nemška prednost je bila še vedno (pre)visoka. Obenem nasprotnice niso stopile s plina, še naprej so igrale agresivno v obrambi, v napadu pa pridno polnile mrežo Amre Pandžić. Johanna Maria Stockschläder je iz protinapada dobro minuto pred koncem zadela za najvišjo prednost na tekmi (+19; 40:21).

Selektor Adžić po porazu z Nemčijo
Ana Gros po porazu z Nemčijo
Nataša Ljepoja po porazu z Nemčijo

Lott in Smits sta bili s po sedmimi zadetki najučinkovitejši strelki srečanja, po šest sta jih dodali Döll in Maidhof. Na slovenski strani je bila najbolj razpoložena Gros s šestimi zadetki, Omoregie in Varagić sta jih dosegli po pet.

"Nismo bili pripravljeni na takšno raven rokometa. Zavedali smo se, česa vsega je sposobna nemška ekipa. Ni mi uspelo varovank dvigniti na nemško raven, da bi lahko naredili velik korak proti četrtfinalu," je po porazu dejal slovenski selektor Adžić.


Olimpijske igre, 3. krog,

Skupina A:
NEMČIJA – SLOVENIJA 41:22 (16:9)

Nemčija: Lott in Smits 7, Döll in Maidhof po 6, Behrend in Behnke po 3, Antl, Leuchter in Stockschläder po 2, Grijseels, Schmelzer in Bölk po 1.

Slovenija: Gros 6, Omoregie in Varagić po 5, Klemenčič 3, Abina, Lazovič in Mavsar po 1.

Sedemmetrovke: 2/3; 2/2
Izključitve: 8 min; 8 min
Rdeči karton: /

Ob 11.00:
NORVEŠKA – JUŽNA KOREJA

Ob 21.00:
ŠVEDSKA – DANSKA