Matej Gaber proti Španiji (tekma se bo v soboto začela ob 9.00; prenos na TV SLO 2). ne bo igral. Foto: Reuters
Matej Gaber proti Španiji (tekma se bo v soboto začela ob 9.00; prenos na TV SLO 2). ne bo igral. Foto: Reuters

Zorman je bil tako prisiljen iskati rešitve v zadnji minuti, Gabra in Cehteta bosta zamenjala Horžen in Henigman. Tudi Španija bo v nekoliki spremenjeni postavi, doma sta ostala veterana Sergio Garcia in Joan Canellas. Po mnenju Zormana to ne igra posebne vloge.

"Španci menjajo vijak z vijakom. Imajo postavljen sistem, tako da bo to Španija kot Španija. Po svoje nič novega, ampak stabilna, še zmeraj nevarna, še zmeraj favoritinja za odličja."

Čeprav so Španci favoriti, pa je Zorman odločen: "Cilj je jasen – gremo na zmago."

Tekma se bo začela ob 9. uri, rokometaši bodo imeli budilke nastavljene že ob 5.00.

Tekma s Španijo bo že kot finale

Reprezentanci sta se na olimpijske igre prebili iz istega kvalifikacijskega turnirja, ki so ga Španci marca gostili v Granollersu. Na takratnem medsebojnem srečanju je Španija premagala Slovenijo z 32:22. Zorman:

"Analizirali smo tisto srečanje v Granollersu, bilo je veliko naših napak, vprašanje je bila naša koncentracija. Imeli so tudi izjemno razpoloženega vratarja in to nas je pokopalo."

Ob tem Zorman še poudarja, da Španija ni tako prevladovala, kot kaže izid. "Do 15. ali 16. minute smo bili povsem enakovredni, če ne celo boljši, potem pa se je rotacija v naslednjih minutah izgubila. Ni bilo pravega pretoka žoge, imeli smo tehnične napake, nismo izkoristili odprtih priložnosti. Tista tekma nam tako ne vliva nobenega strahu, kvečjemu upanje na tokratno večjo zbranost."


ROKOMET, moški, skupina A, 1. krog, sobota ob 9.00:
ŠPANIJA – SLOVENIJA (prenos na TV SLO 2)

Ob 14.00:
HRVAŠKA – JAPONSKA

Ob 19.00:
NEMČIJA – ŠVEDSKA


Skupina B, 1. krog, sobota, 27. julija, ob 11.00:
MADŽARSKA – EGIPT

Ob 16.00:
NORVEŠKA – ARGENTINA

Ob 21.00:
DANSKA – FRANCIJA


Sobotni olimpijski spored na TV Slovenija 2:

Foto: TV SLO
Foto: TV SLO