Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sorodna novica Začasni krasni novi svet – vrhunec olimpijske izkušnje za same športnike

Organizatorji za pomanjkanje krivijo težave z zalogami podjetja Sodexo Live, ki skrbi za catering, pri tem pa so zatrdili, da so po pritožbah povečali dnevno naročilo več najbolj priljubljenih živil.

Predstavnik organizatorjev je za francoski časopis L’Equipe povedal, da jemljejo "odzive zelo resno" in "si prizadevajo za to, da bi povečali dobavo restavracijam v olimpijski vasi".

Še posebej jajc, piščanca in določenih ogljikovih hidratov tako močno primanjkuje, da ne morejo zadostiti potrebam olimpijcev, poroča Independent.

Sorodna novica Meni olimpijskih iger brez piščančjih kroketov in z več rastlinske prehrane

Britanski športniki so zato celo začeli v olimpijsko vas prinašati pakirana kosila, da bi tako imeli bolj hranljiv večerni obrok.

Olimpijski restavraciji ne zaupajo

Sorodna novica Gostinska ponudba Slovenske hiše: Na meniju potica, žlikrofi, kremšnita – in kosilo s 3 zvezdicami

Andy Anson, predstavnik britanske olimpijske zveze, je za The Times povedal, da hrana v olimpijski vasi "ni ustrezna" in da je nujno treba težave razrešiti kar se da hitro.

"Ni dovolj določenih živil: jajc, piščanca, določenih ogljikovih hidratov ... Potem je tu še kakovost hrane, pri čemer športnikom strežejo surovo meso. Nujno morajo ponudbo v naslednjih dneh drastično izboljšati," je poudaril.

“Naši tekmovalci so se odločili, da raje jedo v naši bazi v Clichyju (pariško predmestje, op. a.), tako da smo dali prepeljati še enega zasebnega kuharskega mojstra, saj povpraševanje precej presega vsa naša pričakovanja."

"Tekmovalci ne hodijo v bazo v Clichyju samo na kosilo, ampak si tam obroke tudi zapakirajo za s sabo, saj nočejo na večerjo v olimpijsko restavracijo. Zato skušamo zagotoviti, da imajo naši tekmovalci prednost tako, da imajo več hrane. To je v tem hipu največja težava,” je še poudaril.

V olimpijski vasi pripravijo vsak dan okoli 40.000 obrokov, glavna restavracija pa ima 3300 sedežev.