Damjan Pavlin je bil tri strele pred koncem finala še v vodstvu, nato pa je v izenačenem boju potegnil krajši konec. Foto: ZSIS
Damjan Pavlin je bil tri strele pred koncem finala še v vodstvu, nato pa je v izenačenem boju potegnil krajši konec. Foto: ZSIS
Mateja Pintar in Andreja Dolinar
Mateja Pintar se je iz skupine prebila v četrtfinale posameznic, medtem ko je Andreja Dolinar izpadla. Foto: MMC RTV SLO

V finalu streljanja z zračno puško leže na 10 m v kategoriji 2 je Damjan Pavlin dobro začel in bil po treh strelih drugi, s šestim strelom je celo prevzel vodstvo, ki ga je zadržal tudi po sedmem strelu.
10,3 in 10,2 še premalo natančno
Nato pa se je začela drama, v kateri je 39-letni Slovenec ostal brez nasmeha sreče. Navkljub temu, da je z 8. in 9. strelom zadel 10,3 in 10,2 je zdrsnil iz mest, ki prinašajo medalje. Po 10 finalnih strelih je Pavlin z izidom 705,6 zasedel peto mesto, pri čemer je medaljo zgrešil le za 0,3 kroga! Zlato je osvojil Ukrajinec Vasilij Kovaljčuk (706,4). Franček Gorazd Tiršek je s 590 krogi zasedel 29. mesto.

"Zelo sem bil zadovoljen že s kvalifikacijami z maksimalnim izkupičkom. Moram pa biti zadovoljen tudi s finalom, kajti 105,6 je moj najboljši finalni rezultat. Za medaljo še ni dovolj, ampak kot vedno pravim, verjetno bodo še kakšne priložnosti," je dejal Pavlin.

Franc Pinter je z zračno puško leže v kategoriji 1. ostal brez finala. Z izidom 598 je zasedel 15. mesto in tako tekmovanje končal v kvalifikacijah.

Pintarjeva priznala premoč Britanki
Na tretjih paraolimpijskih igrah namiznoteniška igralka Mateja Pintar ne bo osvojila še tretje posamične medalje. V četrtfinalu kategorije 3 je nosilka slovenske zastave na otvoritveni slovesnosti izgubila proti Britanki Sarah Head z 2:3 (-6, 10, 7, -9, -3).

"Jaz nisem stoodstotno pripravljena, ona pa se je tri leta pripravljala z mojim trenerjem. Žal mi je mojih navijačev, upam, da niso preveč razočarani. Seveda bi si želela zmagati in odigrati polfinalne dvoboje, nisem pa preveč razočarana. Če sem že morala izgubiti, je dobro, da je v polfinalu moja kolegica in to je tudi lep uspeh za Gorazda," ni bila pretirano razočarana Pintarjeva. Headovo namreč trenira Gorazd Vecko, ki je bil trener Pintarjeve leta 2004, ko je v Atenah postala olimpijska prvakinja.

Ljubičeva 6., Cerkvenikova 12.
Atletinji Tanja Cerkvenik in Tatjana Majcen Ljubič sta nastopili v suvanju krogle v skupni kategoriji 54/55/56. Majcen Ljubičeva je s seštevkom 894 zasedla šesto mesto. Najboljša daljava ji je uspela v peti seriji. Za deset točk je zaostala za četrtim mestom, kolajna je bila pa oddaljena še dodatnih 27 točk. Cerkvenikova je s 721 točkami bila 12. Zmagala je Kitajka Livan Yang, ki je s 1057 točkami postavila celo svetovni rekord.

Slovenke so v odbojki sede po pričakovanju izgubile prvo tekmo v predtekmovalni skupini. S 3:0 (8, 15, 8) so bile boljše favorizirane Američanke.