Dejan Fabčič je imel večja pričakovanja. Foto: Osebni arhiv
Dejan Fabčič je imel večja pričakovanja. Foto: Osebni arhiv

Za Dejana Fabčiča je bil usoden prvi strel v vsakem nizu, saj je takrat v povprečju zbral 'le' 5,6 kroga, z drugo in tretjo puščico pa je bil precej natančnejši (v povprečju 8,6).

Turek zgrešil tarčo v drugem ...
Fabčič ni začel najbolje, saj je ustrelil šestico in si s tem hitro nabral zaostanek, Yavuz Papagan je tako niz dobil s 26:22 in povedel z 2:0. V drugem nizu je Turek s prvo puščico zgrešil tarčo in niz je bil hitro odločen (22:15), Slovenec je s tem izenačil na 2:2.

... in četrtem nizu
V tretjem nizu je Fabčič najprej zadel štirico (kar je bil njegov najslabši strel na tekmi), Turek pa devet. Fabčič je sicer nadaljeval z 10 in 9, a niza več ni mogel rešiti (25:23) in Papagan je skupno povedel s 4:2. Fabčič je v četrtem nizu takoj zaostajal (6:9), a je Turek v drugem strelu dolgo čakal in znova zgrešil celo tarčo, Fabčič je tako dobil niz s 23:19 in izenačil na 4:4.

Fabčič v pregorel v preveliki želji, odbojkarice zasedle šesto mesto

V odločilnem nizu je Turek prikazal najboljši nastop in zmagal s 27:24 in se tako prebil v osmino finala. Fabčič je s prvo puščico znova zadel le petico.

"Končal sem prej, kot sem si mislil. Nisem streljal tako, kot sem še malo prej na ogrevanju. Ko sem prišel sem, je bila še merilna naprava popolnoma drugačna, kot sem jo nastavil. Dve seriji sem porabil, da sem prišel k sebi, v zadnji seriji, ko sem že verjel, da ga lahko premagam, sem v tej želji že prvo puščico 'zafrknil'. Potem nisem imel česa izgubiti in sem odlično ustrelil, a je bilo žal prepozno," je tekmo ocenil Fabčič.

"Nekaj strelov je bilo zelo zakrčenih, nisem upošteval dogovora z Brino. Ko pa sem se dejansko sprostil, so bili dobri tudi zadetki. Žal prepozno, bilo je tudi nekaj prostora za zmago v tem dvoboju," je še dodal Fabčič.

"Na žrebu sem si izbral, da bom streljal prvi, kar mi načeloma pomaga, da se zberem. Tokrat ni bilo tako, mislim, da sem pregorel v želji. Danes si res nisem zaslužil zmage," je priznal izkušeni paraolimpijec in dodal, da je imel vpliv tudi adrenalin ob prvem nastopu na finalnem strelišču, kjer je veliko navijačev. Poudaril je, da je prvič v življenju streljal pred takšno množico, v kateri pa so bili tudi njegovi prijatelji in družina, kar ga je med nastopom tudi spodbudilo.

Lokostrelec Fabčič razočaran po izpadu v 1. krogu