Slovenke so izgubile proti Kanadi in Braziliji in premagale Ruando, tako da jih zdaj čaka boj za končno peto mesto. Foto: BoBo/Siniša Kanižaj
Slovenke so izgubile proti Kanadi in Braziliji in premagale Ruando, tako da jih zdaj čaka boj za končno peto mesto. Foto: BoBo/Siniša Kanižaj

"Zelo sem zadovoljen s prikazano igro. Na trenutke smo zelo dobro parirali brazilski ekipi, pokazali daleč najboljšo tekmo na turnirju. Zadovoljen sem s pristopom, izpolnjevanjem navodil, pripravo na tekmo. Res je bilo fantastično voditi ekipo danes," je po dvoboju dejal selektor Slovenije Simon Božič.

"Brazilke so odlično izkoristile naše pomanjkljivosti, ki jih ni malo. Mi smo se pripravili in vsa čast dekletom, da so se držale z brazilsko ekipo in pokazale atraktivno ter borbeno odbojko," je dodal selektor. Brazilke so bile natančnejše pri servisu, tudi v bloku so imele premoč.

Najučinkovitejša pri Slovenkah je bila srednja blokerka Klara Vrabič z 18 točkami. Pet jih je dodala Lena Gabršček.

Lena Gaberšček: Teh olimpijskih trenutkov ne bomo nikoli pozabile

"Klara je zelo dobro začela, potem se je to stopnjevalo. Tudi navodila so bila takšna, vsem dekletom pa priznanje za to, da smo sploh prišli do tega, da je Klara dobila priložnosti za napad. Na nobeni tekmi še nismo imeli toliko točnih žog," je komentiral Božič.

"Danes smo uživale v tekmi, dale smo vse od sebe. Nismo imele česa izgubiti in to se je poznalo. Tekma je bila lepa, igrale smo najbolj sproščeno na igrah," je tekmo ocenila Klara Vrabič. "

"Čeprav rezultat ne kaže, da smo bile enakovredne v vseh segmentih, pa smo danes kar namučile te svetovne prvakinje. Čestitke celotni ekipi, želeli smo si takšno borbeno igro, za katero smo vedeli, da jo imamo v sebi. Nimamo si kaj očitati, pokazale smo neko igro in smo vesele, da smo skupinski del končale s pozitivo," pa je dejala kapetanka Lena Gabršček.

Slovenke bodo v sredo igrale za končno peto mesto.

Brazilija je po zmagi nad Ruando (3:0) , Kanado (3:1) in Slovenijo osvojila vrh predtekmovalne skupine B, s tem pa si je zanesljivo priborila polfinale.

Svetovne prvakinje Brazilke premočne za slovenske odbojkarice

Skupina B:
SLOVENIJA – BRAZILIJA
0:3 (-14, -18, -15)

KANADA – RUANDA 3:0

Vrstni red: Brazilija 9, Kanada 6, Slovenija 3, Ruanda 0 točk.