Jelena Janković se je kot druga igralka na zaključnem turnirju WTA v Dohi uvrstila v polfinale. Foto: Reuters
Jelena Janković se je kot druga igralka na zaključnem turnirju WTA v Dohi uvrstila v polfinale. Foto: Reuters
Azarenko in Radwanska.
Viktorija Azarenka (v modri majici) je bila z eno nogo že v polfinalu, a je morala na koncu zaradi poškodbe dvoboj predati Agnieszki Radwanski. Foto: Reuters
Svetlana Kuznecova.
Svetlana Kuznecova je z zmago proti rojakinji Dementjevi napravila uslugo Venus Williams, ki se je uvrstila v polfinale. Foto: Reuters

Danka je po porazu proti Jankovićevi potrebovala levjo uslugo Poljakinje Agnieszke Radwanske, ki je kasneje merila moči z Viktorijo Azarenko. Slednja bi si z zmago zagotovila mesto med zadnjimi štirimi, a je zatajila v najbolj nepravem trenutku. Prvi niz je Belorusinja dobila s 6:4, v drugem pa je ob izidu 5:2 celo že serivirala za zmago, a se je nasprotnica v dvoboj veličastno vrnila in niz dobila s 7:5. V odločilnem nizu je Azarenkova dvoboj zaradi poškodbe nato predala, tako da se je polfinalnega mesta razveselila Wozniackijeva.

"Jeca" do uspeha iz izgubljenega položaja
24-letna Beograjčanka, ki je leto 2008 končala kot najboljša igralka na svetu (prva igralka, ki ji je to uspelo brez osvojenega turnirja za Grand Slam), je zaključni turnir v Dohi začela s porazom proti Azarenki in je bila že prepričana, da se ji ne bo uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje. Vseeno so se ji po dvoboju z Dinaro Safino vrata do polfinala znova odprla (prva nosilka je dvoboj predala zaradi poškodbe), skozi katera je 24-letnica v zadnjem dvoboju skupinskega dela tekmovanja prek Wozniackijeve odločno zakorakala.

Hitre točke ključ do uspeha
"Nisem vedela, kaj naj od Caroline danes pričakujem," je povedala Jankovićeva in dodala: "Videla sem, kaj se ji je zgodilo včeraj, toda osredotočena sem bila le na dobro igro, s katero sem si na koncu tudi priigrala mesto v polfinalu." Srbska tenisačica je prav tako priznala, da je poskusila z izbranim načinom igre onesposobiti glavni adut njene nasprotnice. "Točke sem želela hitro zaključiti, zato sem tudi velikokrat napadla. Vsi namreč vemo, kako dobra je Wozniackijeva, ko se točka igra dalj časa," je po tekmi zaključila 24-letnica.

Med zadnje štiri tudi Venus
Z zmago proti Eleni Dementjevi (6:3, 6:2) je Svetlana Kuznecova poskrbela, da je prišlo v rjavi skupini do preobrata, prek katerega se je v polfinale uvrstila še druga sestra Williams. Kljub temu, da so vse tri igralke osvojile po 1 točko, se je v nadaljnje tekmovanje zaradi večjega števila osvojenih nizov uvrstila Američanka.

Doha, WTA zaključni turnir:

Bela skupina:
JANKOVIĆ (SRB/8) - WOZNIACKI (DAN/4)
6:2, 6:2

RADWANSKA (POL) - AZARENKA (BLR)
4:6, 7:5, b.b.

Lestvica:
JANKOVIĆ * 3 2 1 4:2 2
WOZNIACKI * 3 2 1 4:4 2
RADWANSKA 1 1 0 2:1 1
AZARENKA 3 1 2 4:4 1
ZVONARJOVA 1 0 1 1:2 0
SAFINA 1 0 1 0:2 0
* - v polfinalu

Rjava skupina:
KUZNECOVA (RUS/3)
- DEMENTJEVA (RUS/5)
6:3, 6:2

Lestvica:                           
S. WILLIAMS * 3 3 0 6:1 3
V. WILLIAMS * 3 1 2 4:5 1
DEMENTJEVA 3 1 2 2:5 1
KUZNECOVA 3 1 2 3:4 1
* - v polfinalu