Fantje, ki so poskrbeli za najbolj brano novico leta 2009. Najbrž so si s tem visoka mesta zagotovili tudi leta 2010, ko jih v JAR-u čaka tekmovanje kariere. Foto: MMC RTV SLO
Fantje, ki so poskrbeli za najbolj brano novico leta 2009. Najbrž so si s tem visoka mesta zagotovili tudi leta 2010, ko jih v JAR-u čaka tekmovanje kariere. Foto: MMC RTV SLO
Tomaž Humar
Tomaž Humar velja za enega najboljših slovenskih alpinistov do zdaj. Foto: EPA

Zgodovinska tekma v Ljudskem vrtu, kjer je slovenska nogometna reprezentanca premagala Rusijo z 1:0 in si s tem utrla pot do Južnoafriške republike, kjer bo leta 2010 svetovno prvenstvo, je privabila največ bralcev, saj poročilo tekme JAAAAAAAAAA(R) ni bila le najbolj brana na športnem portalu, temveč celotnem MMC-jevem portalu.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v četrtfinalu EP-ja na Poljskem premagala Hrvaško. Poročilo tekme Erazem popeljal Slovenijo v prvi polfinale! je postala druga najbolj brana novica. Na tretjem mestu najdemo uspeh kariere Tine Maze - Z besnim finalnim nastopom končala urok. Korošica je v Val d'Iseru v veleslalomu osvojila srebro na svetovnem prvenstvu.

Brani še smučarji, hokejisti in Tomaž Humar
Kar 16 športnih novic se je uvrstilo med 20 najbolj branih novic na MMC-jevem portalu. Med temi so najbolj odmevali naslednji dogodki: EP v košarki in priprave na tekmovanje (6 novic), kvalifikacije za SP v nogometu (4), smrt Tomaža Humarja (3), alpsko smučanje (2) in hokej na ledu (1).

Košarkarji privabili največ komentarjev
Podobni dogodki so odmevali tudi pri najbolj komentiranih novicah. Bralci ste s komentarji najbolj sodelovali na EP-ju v košarki, saj kar 10 od 20 najbolj komentiranih novic pripada novicam s Poljske. Na samem vrhu najdemo poročilo s četrtfinala - Erazem popeljal Slovenijo v prvi polfinale!, na drugem pa polfinalni poraz proti Srbiji - Slovenski gladiatorji grizli do zadnjih atomov moči. Na tretjem mestu najdemo že prej omenjeno zmago slovenskih nogometašev v Mariboru - JAAAAAAAAAAA(R).

Naslednji najbolj komentiran šport je hokej na ledu (5 novic), sledita pa še nogomet (3) in tenis (2).