Sašo Bertoncelj ni izkoristil priložnosti za medaljo. Foto: BoBo
Sašo Bertoncelj ni izkoristil priložnosti za medaljo. Foto: BoBo
Bertoncelj po napaki brez medalje

Srebro je osvojil Rus David Beljavskij (15,233), bron pa Švicar Christian Baumann (14,900).

Bertonclja je od boja za višja mesta oddaljil padec s konja, sicer pa sta pred njim z orodja padla tudi Francoz Cyril Tommasone in Hrvat Robert Seligman, ki sta odprla finale. Sestave do konca ni izpeljal niti branilec naslova Britanec Louis Smith. Enako se je zgodilo še Rusu Nikolaju Kuksenkovu.

"Bil je trenutek nezbranosti"
31-letni Škofjeločan je nastopil v petem finalu evropskih prvenstev, do zdaj ima dve medalji, obe bronastega leska (2010 in 2014).
"Joj, joj, joj. Če sem prej rekel, da se ne bom obremenjeval, bom tole še nekajkrat sanjal. V igri je bilo prvo mesto, ki sem ga izgubil na neprijeten način. Medaljo sem izgubil pri predzadnjem elementu, ki ga redko 'kiksnem'. Kaj naj rečem ... Boril sem se. Vedel sem, da se mi lahko kaj takega zgodi. Po navadi na tekmi to naredim. Ni šlo, bil je trenutek nezbranosti. Mogoče je bila napaka, da sem mislil, da sem čez težji del. Vedel sem, da se mi odpirajo možnosti," je bil komentar Bertonclja, ki po težavah s komolcem in zapestjem posebnih rezultatskih pričakovanj v tej sezoni sicer ni imel.

Preostali Slovenci so EP končali v kvalifikacijah. Najbližje finalu je bil Rok Klavora, ki je na parterju zasedel 10. mesto. Alen Dimic je bil 14. na drogu in 32. na bradlji. Debitant na velikih tekmovanjih Luka Terbovšek je na parterju dosegel 76. izid.

Bertoncelj po napaki brez medalje