Damir Dugonjić bo na 50 in 100 prsno v igri za najvišja mesta. Foto: BoBo
Damir Dugonjić bo na 50 in 100 prsno v igri za najvišja mesta. Foto: BoBo
Debrecen velik test za plavalce pred Londonom
Od ponedeljka v Debrecenu EP v plavanju

Reprezentanti so dopoldne odpotovali v Debrecen, ki bo od ponedeljka gostil letošnje evropsko prvenstvo v 50-metrskih bazenih. Selektor Roni Pikec napoveduje vsaj eno medaljo, a bo ta še težje dosegljiva, saj je njegov prvi adut, Damir Dugonjič, zbolel za trebušno gripo. "Brez bazena sem bil le dva dni in upam, da mi bolezen ni vzela preveč moči, zato so moji cilji enaki," pravi Dugonjič, ki ne odstopa od visokih ciljev in glasno razmišlja o medalji na 50 metrov prsno. Možnosti za odličje ima tudi na dvakrat daljši razdalji.

Osnovni cilj Sare Isaković, Petra Mankoča in Anje Klinar je uvrstitev v finale. "Želim si nastopiti v obeh finalih, na 400 mešano in na 200 delfin, a imam v vodi zelo mešane občutke," je previdna Klinarjeva. "Najprej si želim finale, potem pa bomo videli," pa dodaja Isakovićeva, ki forme ni tempirala na Debrecen, ampak bo to le stopnica na poti do olimpijskih iger. Medtem ko si je Isakovićeva že lani priborila nastop v Londonu, pa bo prvenstvo v Debrecenu priložnost, da si olimpijsko vozovnico pribori Robi Žbogar.

Nazadnje je slovenska reprezentanca v Budimpešti osvojila osem finalov, a je manjkalo odličje, ki so ga slovenski plavalci predtem osvajali na štirih zaporednih tekmovanjih.

Slovenska reprezentanca v Debrecenu, ženske:
Sara Isaković, Anja Klinar (obe Gorenjska banka Radovljica), Anja Čarman, Urša Bežan, Neža Marčun, Špela Bohinc, Tanja Šmid (vse Triglav Kranj), Tjaša Vozel (Zvezda Kranj), Mojca Sagmeister (Fužinar Ravne) in Nastja Govejšek (Velenje).

Moški: Peter Mankoč (Ilirija), Matjaž Markič (Koper), Damir Dugojič (Fužinar Ravne), Radovljičan Robi Žbogar, Emil Tahirovič, Jan Karel Petrič in Rok Resman (vsi Triglav Kranj).

Debrecen velik test za plavalce pred Londonom
Od ponedeljka v Debrecenu EP v plavanju