V Lipici so gledalci lahko uživali v dvodnevni prireditvi. Foto: EPA
V Lipici so gledalci lahko uživali v dvodnevni prireditvi. Foto: EPA
Uspešno tekmovanje ob 430-letnici kobilarne v Lipici

Najboljši slovenski udeleženec tekmovanja Ladislav Fabris (Maestoso Slavina XIX) je bil osmi. Tridnevno lipiško tekmovanje, na katerem je nastopilo rekordnih 120 jahačev iz 20 držav, se je končalo z najzanimivejšo in najtežjo nalogo, preizkušnjo svetovnega pokala v prostem programu z glasbo.

Najboljši v tej preizkušnji, hkrati pa tudi najboljši na celotnem tekmovanju, je bil Britanec Richard Davison z Artemisom in 76,050 odstotki. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Peter Gmoser na Contreau z 71,550 odstotki, tretji je bil Madžar Robert Acs na Weinzauberju z 71,350 odstotki. Edini slovenski predstavnik v tej nalogi Fabris se je uvrstil na osmo mesto s 65,850 odstotki.

V preizkušnji FEI Intermediate prosti program z glasbo, kjer sta v konkurenci 15 dresurnih jahačev nastopili tudi dve Slovenki, je slavila Avstrijka Nina Stadlinger (Quand). Drugo mesto je osvojila Italijanka Maria Milla (Serenate), tretje pa njen rojak Micol Rustignoli (Konkorde). Slovenski tekmovalki sta zasedli osmo in 15. mesto.

Prihodnji konec tedna bo v Lipici potekalo še tekmovanje za svetovni pokal v preskakovanju zaprek.

Uspešno tekmovanje ob 430-letnici kobilarne v Lipici