Emil Tahirovič je v izvrstni formi. Foto: STA
Emil Tahirovič je v izvrstni formi. Foto: STA

Triglavan je plaval 26,87. "Moj cilj ostaja medalja. Že zjutraj sem plaval dobro, a obenem sem storil še vedno preveč napak, kar je pozitivna rezerva. Če mi bo uspelo to odpraviti, sem lahko še precej hitrejši. Vsekakor sem na pravi poti," je odločen Tahirovič.

V polfinalu še Matjaž Markič
Popoldanski polfinale si je s petim časom priplaval tudi Matjaž Markič (27,19). Robi Vovk (27,95) je tekmovanje končal na 17. mestu, Grega Plevelj (28,24) pa na 24.

Žbogar za stotinko ujel finale
Največje presenečenje iz slovenskega tabora je pripravil Robert Žbogar, ki je na 200 metrov delfin dosegel osmi čas (1:55,96) in s tem z las ujel nastop v popoldanskem finalu. Devetouvrščeni Rus Nikolaj Skvorcov je plaval le stotinko počasneje.

Mankoč ne ve, ali bo dovolj za medaljo
Peter Mankoč
je na 100 metrov mešano dosegel tretji čas (54,13) in se uvrstil v popoldanski polfinale. "Z izjemo zadnjih 25 metrov sem plaval kar močno. Izid je precej boljši, kot mi je to uspevalo letos na tekmah, a bom moral biti še hitrejši in ne vem, če bo dovolj za medaljo," je previden Mankoč.

Dva nastopa na 100 metrov prsno
V popoldanskem polfinalu bomo na 100 metrov prsno videli tudi dve Slovenki. Tjaša Vozel je s časom 1:08,76 dosegla 11. čas, Tanja Šmid (1:09,27) pa 16. V petek je Šmidova navdušila s srebrom na dvakrat daljši razdalji.

Katja Hajdinjak prva rezerva na 100 delfin
Na morebitno priložnost za polfinale pa čaka Katja Hajdinjak, ki je bila na 100 delfin z 59,78 le za stotinko prepočasna za napredovanje v polfinale in kot prva rezerva čaka na morebitno odpoved katere od tekmovalk.