Slovenski kajakaši niso ponovili petkovega uspeha kanuistov. Foto: BoBo
Slovenski kajakaši niso ponovili petkovega uspeha kanuistov. Foto: BoBo

Eva Terčelj bi brez dveh kazenskih sekund, ki jih je dobila zelo blizu cilja, osvojila drugo mesto. Zmage se je spet veselila Avstralka Jessica Fox, ki je vso konkurenco ugnala za več kot dve sekundi. Na zmagovalni oder sta stopili še Ukrajinka Viktorija Us in Nemka Elena Lilik. Eva Alina Hočevar je tekmovanje končala na 12., Ajda Novak pa na 17. mestu.

Sorodna novica Kanuisti tekmecem pustili le drobtinice

Terčelj se je prvič v sezoni uvrstila v finale na tekmah svetovnega pokala: "Sem zadovoljna z uvrstitvijo v finale. Nimam si česa očitati, napadala sem, proga je bila zahtevna, naredila sem nekaj napak. To je vrhunski rezultat in grem pozitivno naprej." Popoldne jo čaka trening krosa, kjer bo nastopila v nedeljo.

Prskavec razred zase
V moški konkurenci je bil razred zase Jirži Prskavec, ki je vozil kot po tirnicah, saj je vse prehitel za več kot štiri sekunde! Čeh se je tako veselil druge zaporedne zmage v Tacnu. Drugi je bil njegov rojak Vit Prindiš, tretji pa Avstrijec Felix Oschmautz.

Žnidarčič zmagal v Mezzani

Nejc Žnidarčič je zmagal na tekmi za svetovni pokal v sprintu na divjih vodah. V italijanski Mezzani, kjer je v petek osvojil četrto mesto v klasičnem spustu, je tokrat v sprinterski preizkušnji primorski kajakaš ugnal vso konkurenco.

Vsi trije Slovenci so obstali v polfinalu. Peter Kauzer je bil 11., finale mu je spolzel za vsega devet stotink sekunde. Olimpijski podprvak je bil dovolj hiter, a tudi nenatančen, saj je naredil kar dva dotika vrat. V finale se je prebila deveterica, ki je progo opravila brez dotika! Lan Tominc je osvojil 22. mesto, Žiga Lin Hočevar pa 32.

Dišalo je po stopničkah, Eva Terčelj na koncu 5.