Junaka parterja sta bila velika prijatelja Žiga Šilc (2. mesto) in Rok Klavora (1.). Foto: www.alesfevzer.com
Junaka parterja sta bila velika prijatelja Žiga Šilc (2. mesto) in Rok Klavora (1.). Foto: www.alesfevzer.com
Na dvovišinski bradlji je zmagala Ivana Kamnikar, Tjaša Kysselef pa je bila tretja. Foto: www.alesfevzer.com

Že začetek je bil po željah slovenskih navijačev, saj je Rok Klavora (14,950) zmagal na parterju, drugo mesto pa je osvojil Žiga Šilc (14,800).

"Popravil sem včerajšnje napake. Bila je lepša vaja. Sem zadovoljen," je dejal Klavora. Ko je Šilc kot zadnji finalist končal vajo, je bilo jasno, da bo slovensko slavje popolno: "Z Žigo sva najboljša prijatelja. Najboljšega prijatelja imeti ob sebi ob uspehih, svojih in njegovih, je nepopisno."

Za drugo slovensko zmago je poskrbela Ivana Kamnikar. Z oceno 13,150 je 22-letna študentka fakultete za šport na dvovišinski bradlji premagala vso konkurenco in se veselila prve zmage na tekmah svetovnega pokala.

"Še zdaj ne morem dojeti. Včeraj sem do zadnjega čakala, bila na trnih, ali bom v finalu. Vaja se mi je ponesrečila, dvakrat sem padla. Danes sem si želela, da naredim vajo brez padca. Ko sem končala, sem bila vesela, ko sem videla oceno, sem bila še bolj, ker tako visoke ocene še nisem dobila. Ko sem videla enko, sem vedela, da imam medaljo. To je moja prva, in še to zlata. In še doma ... Še toliko bolje."

Teja Belak (12,900) je bila na dvovišinski bradlji tretja, na stopničke pa je prišla tudi na preskoku, kjer je bila druga z oceno 14,225. Tjaša Kysselef je osvojila tretje mesto z oceno 14,025.

Na konju z ročaji je bila vaja Saša Bertonclja (14,900) dovolj za drugo mesto.

Slovensko obarvane stopničke v Stožicah
Slovensko obarvane stopničke v Stožicah