Darko Jorgić se je izkazal v prestolnici Katarja. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić se je izkazal v prestolnici Katarja. Foto: www.alesfevzer.com

Jorgić je proti drugemu nosilcu turnirja in najboljšemu igralcu, ki ne prihaja iz Azije, prva dva niza izgubil na 8 in 6, nato pa mu je z dobrimi živci uspelo narediti preobrat. Naslednje tri nize je dobil na 10, 7 in 11.

V odločilnem petem nizu je Jorgić že vodil z 10:7, a si je Brazilec z delnim izidom 4:0 priboril zaključno žogo, toda slovenski as je ohranil mirno kri.

"Pri vodstvu v petem nizu sem morda preveč tvegano odigral z dolgim servisom, ampak če ne bi toliko tvegal, morda na koncu ne bi zmagal. Šele pri zaostanku z 0:2 v nizih in z 9:10 v tretjem sem začel čutiti Calderanove žogice in bolj taktično igrati. H končnemu uspehu je največ pripomoglo to, da sem začutil svoj 'forhend' servis in da mi Calderano nanj ni mogel odigrati močne žogice. V petem nizu sploh nisem razmišljal o rezultatu, želel sem igrati svojo najboljšo igro, ves čas pa sem verjel, da ga lahko premagam, kar se je tudi uresničilo," je po veliki zmagi dejal Jorgić.

V četrtfinalu se bo v četrtek pomeril s Kristianom Karlssonom. Šved je bil od Hrastničana boljši prejšnji teden na prvem turnirju v Dohi.

Že zdaj je jasno, da bo Jorgić na kakovostni lestvici ITTF še napredoval, trenutno je na 31. mestu.