Eva Terčelj se ni počutila najbolje, a je vseeno dobro opravila svoj nastop. Foto: Nina Jelenc
Eva Terčelj se ni počutila najbolje, a je vseeno dobro opravila svoj nastop. Foto: Nina Jelenc

Na ekipni tekmi je bila moška reprezentanca 11., ženska 6.

Posamično se je moškim prvi nastop povsem ponesrečil, še najboljši je bil s 26. časom Srabotnik, ki pa je nato uspešno opravil popravni izpit, dosegel je četrti čas. Izkušenemu Petru Kauzerju se je tudi drugi nastop ponesrečil, z osmimi kazenskimi sekundami je bil le 14. in je presenetljivo izpadel (na EP-jih prvič po letu 2011 v La Seu d'Urgellu), brez pravih možnosti je bil tudi debitant Ulan Valant.

Eva Terčelj je imela osmi čas in se je v polfinale uvrstila že po prvi vožnji. Z najboljšim časom druge se ji je nato med najboljšimi 20 tekmovalkami pridružila Eva Alina Hočevar, Ajda Novak pa je bila neuspešna.

"To je prvi tekmovalni dan, zato je pomembno prebiti led, kako začneš tekmovanje. Bila sem zadovoljna s pristopom in nastopom. V zadnjih dneh treninga sem se kar lovila, nisem se počutila, kot sem si želela. Vesela sem, da sem prikazala vožnjo, na kateri lahko gradim v naslednjih dneh," je po kvalifikacijah dejala Eva Terčelj.

Peter Kauzer je naredil preveč napak. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je naredil preveč napak. Foto: Nina Jelenc

Hiter, a s preveč napakami
Kauzer seveda medtem ni mogel biti zadovoljen: "Veter je kar premikal vratca, ampak ne bom iskal izgovora. Vsi smo imeli podobne pogoje, nekateri močnejšega, drugi malo manj vetra. Tudi postavitev proge ni bila preveč zahtevna in ko v kajakaški konkurenci narediš napako ali dve, si takoj izven polfinala in moraš iti v drugo vožnjo. V drugi vožnji se lahko zgodi vse. Takšen je ta šport, iz leta v leto je konkurenca hujša. S postavitvijo se razlike manjšajo in ni prostora za napake. Danes sem jih imel preveč, čeprav sem bil hiter."

V petek bodo na prvenstvu v kvalifikacijah in ekipnih tekmovanjih tekmovali kanuistke in kanuisti.