Roka Rozmana je v četvercu brez krmarja zamenjal še tretji Pirih - Žiga. Foto: Simon Plestenjak
Roka Rozmana je v četvercu brez krmarja zamenjal še tretji Pirih - Žiga. Foto: Simon Plestenjak
V petek začetek predtekmovanj na Bledu

Sezona 2010 bo za veslače neobičajno dolga, saj bo svetovno prvenstvo na Novi Zelandiji, na južni polobli, in zato na sporedu šele novembra. Za spremenjeno slovensko posadko, v kateri je v tem trenutku Žiga Pirih zamenjal Roka Rozmana, bo to dodatna prednost pri usklajevanju plovnosti čolna.

"Ni nujno, da že zdaj razkrijemo vse karte. V spremenjeni posadki smo se dobro ujeli, plovnost je dobra, ni pa še vrhunska, kar čutimo na treningih, a pomembno je, da se je najmlajši, Žiga, dobro vključil," pravi najizkušenejši Rok Kolander, o ciljih pa: "Ti so vedno visoki, a v tem trenutku ni primaren cilj medalja, saj je za usklajenost potreben določen čas. Glede na to, da je tekma doma, pa si seveda želimo finale."

Po Rozmanu blizu slovesa tudi Kolander
Kolander ne skriva, da zaradi lastnih težav razmišlja celo o slovesu od športa, pa tudi vsi drugi zapleti vplivajo na slovensko veslanje. "Name vpliva posebej dogajanje v klubu, kjer razmere niso urejene. Trudim se, sem motiviran, a če se to ne bo uredilo, bom razmislil o slovesu, morda že po tej sezoni. Tudi zadnje dogajanje z Iztokom je načelo ugled zveze. Vse to se na koncu odraža na motivaciji, pristopu."

Svetovno prvenstvo odpirajo veslači invalidi
V četrtek ob 18.30 se bo začela tekma svetovnega pokala na Bledu, in sicer s predtekmovanji invalidov. Najprej bodo nastopili veslači v enojcu, nato (ob 19:00) v dvojnem dvojcu in še (19:20) v dvojnem četvercu. V petek pa bodo predtekmovanja za druge veslače in veslačice. Točne ure nastopov bodo znane po 17. uri, ko bo opravljen žreb.

V petek začetek predtekmovanj na Bledu