Predilnica Litija se je po zmagi Eindhovna za zeleno mizo znašla v neugodnem položaju. V nadaljnje tekmovanje vodita prvi dve mesti. Foto: www.futsal.si/Drago Perko
Predilnica Litija se je po zmagi Eindhovna za zeleno mizo znašla v neugodnem položaju. V nadaljnje tekmovanje vodita prvi dve mesti. Foto: www.futsal.si/Drago Perko

Nizozemce je popoldne razveselila novica, da je bila četrtkova tekma proti Dinamu Moskvi registrirana s 5:0 v njihovo korist, kar pa seveda ni voda na mlin Litijanom.

Eindhoven je namreč nenadejano osvojil tri točke, čeprav so bili na igrišču kar s 5:1 boljši Moskovčani. Pri Dinamu je igral tudi Brazilec Elias Teixeira Vinicius, ki je na zadnji tekmi prejšnje sezone, ko je bil še član druge ekipe, prejel rdeči karton in bi moral prisilno počivati. Brazilca so zato kaznovali še z dvema tekmama prepovedi nastopanja.

Osredkar in Pertič zadela po dvakrat
Litija je tekmo proti Eindhovnu začela v postavi Mile Simeunović, Dejan Simič, Damir Pertič, Igor Osredkar, v vratih pa je bil Damir Puškar. Nizozemci so v 5. minuti povedli. Simeunoviću je v sredino ušel Adil Zouthane in neubranljivo zabil. Gostitelji so nato vzpostavili ravnotežje, Danijel Pantič je zadel vratnico. Toda žoga ni želela v mrežo in v 18. minuti je Mo Allouch zadel za 0:2. Domači trener Tomislav Horvat se je potem odločil za tvegano potezo. V igro je poslal igralca-vratarja Osredkarja, ki je že minuto pozneje znižal na 1:2. To je bil tudi končni izid prvega polčasa.

V drugem delu so večinoma napadali Litijani. V 24. minuti je izenačil Pertič, v 30. minuti pa so domači ljubitelji futsala kar dvakrat skočili na noge. Najprej je z leve strani žogo v mrežo poslal Alen Fetić, v naslednjem napadu pa še Osredkar. V 36. minuti je piko na i z drugim zadetkom postavil Pertič.

V nedeljo se bo Litija pomerila še z Dinamom.
Liga prvakov, skupina 1, Litija, 2. krog:
PREDILNICA LITIJA - EINDHOVEN
5:2 (1:2)
800; Osredkar 19., 30., Pertič 24., 36., Fetić 30.; Zouthane 5., Alouch 18.
ATHINA '90 - DINAMO MOSKVA
1:9
1. krog:
PREDILNICA LITIJA - ATHINA
3:3 (2:0)
DINAMO MOSKVA - EINDHOVEN
0:5
3. krog, nedelja ob 16.30:
EINDHOVEN - ATHINA '90

Ob 19.00:

DINAMO MOSKVA - PREDILNICA LITIJA