Luka Božič je za las ostal brez skupne zmage. Foto: Nina Jelenc
Luka Božič je za las ostal brez skupne zmage. Foto: Nina Jelenc

Drugo mesto je pripadlo Špancu Miquelu Traveju, ki je zaostal le devet stotink sekunde. Če bi bil torej desetinko hitrejši in bi ugnal Francoza, bi s tem Luka Božič osvojil skupni seštevek svetovnega pokala. Na koncu je bil usoden en dotik, saj je za Nicolasom Gestinom zaostal le za 1,13 sekunde.

"V finalu sem bil že kar utrujen, no, bolj zategnjen, ampak zavedal sem se tudi tega, da sem izvrstno pripravljen. Celoten teden je bil odličen, kvalifikacije super, polfinale nadzorovan, v finalu pa sem naredil en dotik in me je to stalo skupnega seštevka. Če pogledam nazaj, sem tri zmage v svetovnem pokalu zapravil zaradi dotika," je povedal Božič in dodal: "Seveda sem zadovoljen s samimi nastopi, ampak pričakovali smo, da bomo pobrali to prvo mesto v skupnem seštevku," je povedal Božič.

V polfinalu je nastopil tudi olimpijski prvak Benjamin Savšek, ki pa je izpustil vrata in osvojil zadnje, 30. mesto.

Božič ni mogel skriti razočaranja po zapravljeni skupni zmagi

Fišerova osvojila svetovni pokal
Med kanuistkami je nastopila Lea Novak, ki je tekmovanje končala na 25. mestu. V finalu je bila najbolj prepričljiva Nemka Andrea Herzog, na oder za zmagovalke pa sta stopili še Čehinji Gabriela Satkova (+0,06) in Tereza Fišerova (+2,90). Fišerova je s tem tudi osvojila svetovni pokal.

Eva Terčelj tretja v skupnem seštevku ekstremnega slaloma
Kajakašica Eva Terčelj je sezono v ekstremnem slalomu končala na skupno tretjem mestu. V Seu d'Urgellu se je še na drugi zaporedni tekmi za svetovni pokal uvrstila v finale. Uspeha iz Pauja, ko je bila druga, tokrat ni ponovila, saj je v cilj priveslala kot četrta.

Žensko preizkušnjo so pred najboljšo Slovenko končale Britanka Mallory Franklin, Nemka Elena Lilik in Španka Olatz Arregui. Franklinova je bila najboljša tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, drugo mesto je zasedla Čehinja Tereza Fišerova, tretje pa Eva Terčelj. Ajda Novak, ki je tokrat obstala v kvalifikacijah in bila 44., je v skupni razvrstitvi zasedla 22. mesto.

Eva Terčelj tretja v skupnem seštevku ekstremnega slaloma