Hideki Macui je postal prvi Japonec, ki je bil izbran za MVP-ja velikega finala Lige MLB. Foto: Reuters
Hideki Macui je postal prvi Japonec, ki je bil izbran za MVP-ja velikega finala Lige MLB. Foto: Reuters
Derek Jeter in njegovi Yankeesi
Legendarni Jeter je že petič v karieri dvignil pokal za prvaka Lige MLB. Foto: Reuters

Na šesti tekmi velikega finala, v ZDA imenovanega World Series, so "jenkiji" s 7:3 premagali Philadelphio Phillies. Skupno so Newyorčani s 4:2 v zmagah odpravili branilce naslova in prvič po letu 2000 osvojili Ligo MLB. Najzaslužnejši za nov naslov najuspešnejšega severnomeriškega moštva je bil Macui, ki je bil tudi izbran za najkoristnejšega igralca finala. 35-letni Japonec je na super modernem stadionu Yankeesov poskrbel za šest točk (RBI), na kar Phillies niso imeli odgovora.

"Svet je na pravi poti"
"Občutek je veliko boljši, kot se spominjam," je sredi slavja rekel legendarni Derek Jeter. Kapetan novopečenih prvakov je še dodal: "Minilo je res že veliko časa." "Yankeesi so prvaki in svet je znova na pravi poti," je zmagoslavje prevzelo predsednika moštva Randyja Levina.

Od steroidov prek stadiona do naslova
Sezona se je za ikono severnoameriškega športa končala sanjsko, potem ko so se nad najdražjim moštvom v Ligi MLB na začetku sezone nabirali črni oblaki. Otvoritev 1,5 milijarde vrednega stadiona je zasenčilo razkritje, da je prvi zvezdnik Yankeesov Alex Rodriguez jemal steroide.

Izjemno učinkoviti MVP
A Rod se je po poškodbi tudi po zaslugi milih pravil v MLB-ju zmagovito vrnil na igrišča, izredno izpopolnjeno moštvo pa je začelo mleti. V finalu so bili "jenkiji" vseskozi korak pred branilci naslova, jeziček na tehtnici pa je bil Macui, ki se je za naslov MVP-ja samo 13-krat postavil na mesto odbijalca ("at bats").