Nejc Žnidarčič in Urša Kragelj sta prejela priznanji v Novi Gorici. Foto: MMC RTV SLO
Nejc Žnidarčič in Urša Kragelj sta prejela priznanji v Novi Gorici. Foto: MMC RTV SLO
Kragljeva in Žnidarčič kajakaša leta 2012

Med mladinci si je nagrado najboljšega prislužil Vid Debeljak, med mirnovodaši Rok Kuk, med mirnovodašicami pa Špela Ponomarenko.

"Res sem vesela, da so vodstvo in tisti, ki so odločali, glasovali zame in znali prepoznati težo teh uspehov. To so bili res veliki uspehi za Slovenijo, za slovensko kajakaštvo. V bistvu sem zelo ponosna. Tako priznanje je vedno lepo dobiti, da se nato spominjaš teh lepih trenutkov skozi sezono," je dejala Krageljeva, ki je to priznanje dobila že pred dvema letoma. Letos si ga je prislužila s skupno zmago v svetovnem pokalu, v katerem je v španskem Seu d'Urgellu vpisala tudi prvo zmago na tekmi.

Za leto 2013 pa si je zaželela: "Najprej zdravje, ker sem trenutno na terapiji zaradi anemije, pa dober trening. Potem pa si želim čim višje na svetovnem prvenstvu in tudi drugih tekmah. Brez dobrega treninga pa to ni možno, kljub bogatim izkušnjam. Poskušala bom tehnično še napredovati, fizično pa priti vsaj na isto raven kot v minuli sezoni. Tekmovalke namreč ves čas napredujejo, tako da ni prostora in časa za počitek."

"Seveda sem zadovoljen s tem priznanjem. To je bila moja osma medalja s SP in tretji skupni naslov v svetovnem pokalu, zato sem si počasi tudi jaz že to zaslužil. To samo pokaže, kako dobre tekmovalce v kajakaškem športu imamo v Sloveniji. Niti naslov svetovnega prvaka ti ne pomaga, da postaneš kajakaš leta. Sem zelo vesel, da smo tako dobri, in upam, da bo tudi v prihodnje tako," je povedal Žnidarčič, ki je letos prepričal z novimi uspehi v spustu na divjih vodah, bil je zmagovalec svetovnega pokala, zelo uspešen pa je bil na svetovnem prvenstvu v La Plagnu, na katerem je osvojil bron v klasiki, zlato v sprintu, ob tem pa še ekipno zlato skupaj s Timom Kolarjem in Maksom Frančeškinom.

Kragljeva in Žnidarčič kajakaša leta 2012