Benjamin Savšek. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek. Foto: Nina Jelenc

Obe sta se dopoldne uvrstili v veliki finale, kjer sta prikazali zelo dobri vožnji. Hočevar je bila na sijajni poti proti uvrstitvi na stopničke, nato pa se je dotaknila vratc št. 20, zaradi česar si je prislužila dve sekundi pribitka.

Na koncu je za 8,01 sekunde zaostala za zmagovalko, Čehinjo Gabrielo Satkovo. Druga je bila Britanka Kimberley Woods (+5,35), tretja Ukrajinka Viktoriia Us (+7,26). Novak je tekmo končala brez dotika, bila je šesta (+11,68).

Drugi tekmovalni dan četrte tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Ivrei so zaznamovale težave z vremenom. Močan veter je organizatorje prisilil k spremembi tekmovalnega programa, tako da so kanuistke in kanuisti nastopili le v eni kvalifikacijski vožnji, zaradi močnih sunkov vetra pa so popoldanski del sporeda s polfinalom in finalom kajakašev in kajakašic prestavili na konec tedna.

Sorodna novica Zaradi neugodnega vremena prestavljen nastop kajakašev

V polfinale so sicer napredovali vsi slovenski kanuisti in kanuistke. V konkurenci kanuistov je bil v kvalifikacijah najhitrejši Francoz Jules Bernardet, ki je v cilj prišel s časom 83,13. Na drugo mesto je priveslal Čeh Vaclav Chaloupka, ki je zaostal za 1,68 sekunde, tretji pa je bil še en Francoz Yohann Senechault (+1,71).

Izmed Slovencev je bil najvišje Benjamin Savšek, ki je v cilj prišel brez dotikov in z zaostankom nekaj več kot dveh sekund in pol, kar mu je prineslo šesti izid kvalifikacij. Luka Božič je bil z dotikom in posledično dvema kazenskima sekundama enajsti (+4,31), Žiga Lin Hočevar pa je kvalifikacije sklenil na 13. mestu (+5,44).

V živo