Foto:
Foto:

"Komaj čakam na prvi krog kvalificij, ker bo po prvem teku vse lažje, tako ocena tekmic kot tudi vsega ostalega pred polfinalom." Velenjčanke tudi ne skrbi slabši tek na nedavnem mitingu v Birminghamu, ko je zaostala za Kelly Holmes.

"Gotovo ne bom ponovila napake z nedeljskega teka v Birminghamu, kjer sem tekla preveč v ozadju, nato prepozno odgovorila na napad in zato prepustila zmago Britanki Holmsovi. V tem teku jaz nisem bila Jolanda Čeplak, ker nisem vodila teka v svojem slogu od starta do cilja," je slab nastop opravičila Jola.

Boljšo predstavo Čeplakova napoveduje v soboto v belgijskem Huesden Zolderju, kjer je leta 2002 postavila slovenski rekord na prostem: "V olimpijski sezoni sem se pripravljala kot v zadnjih sezonah. Na srečo nimam težav s tako poškodbo kot lani pred SP v Parizu. Tako kot v moji najbolj uspešni sezoni 2002 bom imela tudi v tej zadnji nastop pred velikim tekmovanjem v belgijskem Heusden Zolderju (v soboto, 31. julija). Pričakujem dober tek in zmago, v takem primeru pa dober čas ne more izostati. Testi, ki sem jih opravila na treningih, so dali podobne rezultate kot pred dvema letoma, kar kaže, da sem dobro pripravljena."

"Atene bodo zame prve prave OI, saj pred štirimi leti nisem izpolnila norme za posamični nastop in sem tekla le v štafeti. Treme nimam, se bo pa vročica stopnjevala v zadnjem tednu pred OI. V Atenah sem že nastopala in gotovo bodo pogoji za tekmovanje zelo dobri. Vse tekme bodo zvečer, zato tudi ne bo preveč vroče. Ker nastopam v evropskem pokalu za grški klub, pričakujem tudi večjo pomoč grških gledalcev, med katerimi pa bo tudi precej navijačev iz Slovenije, zlasti Celja in Velenja," je še dodala Velenjčanka.

Jolanda si v Atenah na atletski stezi želi družbe prijateljice Brigite Langerholc, ki še ni izpolnila A-norme: "Želim si tudi, da bi na OI lahko nastopila tudi Brigita Langerholc, ki je edina tekmovalka, s katero se pogovarjam o OI. Upam, da bo izpolnila A-olimpijsko normo v soboto v Zolderju. Tam ji pri tem ne bom mogla pomagati, ker sama potrebujem pred OI dober nastop v svojem slogu iz zadnjih sezon, ki so mi prinašali uspehe. Če bo sledila mojemu ritmu, bo gotovo izpolnila normo."

Letos je poleg Jolande Čeplak kar 22 atletinj dva stadionska kroga preteklo hitreje od dveh minut. Najhitrejše so Čeplakova (1:57,68), Rusinja Tatjana Andrijanova (1:57,71) in Mozambičanka Maria Mutola (1:57,72).