Foto:
Foto:

V nedeljo ob 15.45 bomo tako videli ponovitev finala svetovnega prvenstva leta 2003. V Lizboni so slavili naši južni sosedje.

Ruska obramba zdržala 40 minut
Dvoboj izjemnih vratarjev Andreja Lavrova (21 obramb) in Henninga Fritza (14) je dobil prvi, zmage pa se je na koncu veselil Fritz. Branilci naslova so bili po prvem polčasu v prednosti, po 11. minuti nadaljevanja in vodstvu Nemcev s 13:12 pa se je prednost evropskih prvakov le še povečevala. Rusija je v drugem polčasu dosegla vsega pet golov.

Hrvaška kot leta 1996
Varovanci Lina Červarja so vodili vso tekmo. Moštvo je sijajno razigraval Ivano Balić, ki je ob tem dosegel še devet zadetkov.

Madžari so bili v drugem polčasu na robu hudega poraza, saj so zaostajali že za šest golov (30:24). Nato so se le pobrali in imeli štiri minute pred koncem možnost za znižanje na 30:28, vendar je Vlado Šola obranil "zicer" Istvanu Pasztorju in dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Hrvati so se po letu 1996, ko so bili prvaki, še drugič uvrstili v olimpijski finale.

Skaliczky: Nismo imeli šans
"Vedeli smo, da bo zelo težko. Nismo se držali taktike, ki sem si jo zamislil, zato nismo imeli nobenih možnosti. Ves čas smo jih lovili, vendar jih nismo mogli ujeti," je po tekmi povedal madžarski trener Laszlo Skaliczky.

Madžarski rokometni navdušeni imajo zdaj dva razloga za žalovanje. V četrtek so v četrtfinalu izpadle ženske, ki so napovedovale boj za zlato medaljo.

Izidi in strelci