Foto:
Foto:
Japonec Tadahiro Nomura je že tretjič na olimpijskih igrah zmagoslavno dvignil roke.
Sinhroni skoki v vodo so zelo atraktiven šport. Zmaga tokrat odhaja na Kitajsko.
Turkinja Nurcan Taylan je postavila svetovni rekord.

Dopoldne je 22-letna Du Li slavila z zračno puško, nato pa je kitajsko slavje dopolnil Jifu Vang, ki je bil najbolj natančen z zračno pištolo. Odlično so bili razpoloženi še ruski strelci, ki so osvojili dve srebrni in bronasto medaljo.

V judu so bili uspešni Japonci. Šestkratna zaporedna svetovna prvakinja Rjoko Tani je v finalu premagala Francozinjo Frederique Jossinet.

V zgodovino se je le nekaj trenutkov kasneje vpisal njen rojak Tadahiro Noumura, ki je prvič v zgodovini trikrat osvojil zlato kolajno v judu. Zmagovalec iz Sydneyja in Atlante je bil v finalu boljši od Gruzijca Nestorja Hergianija.

Na cestni dirki kolesarjev je Italijan Paolo Bettini privozil najbolj kolesarski deželi na svetu prvo olimpijsko zlato po letu 1992. Mnogi niso končali dirke, med njimi svetovni prvak Igor Astarloa (več tukaj).

Prvo zlato med sabljači je osvojil Italijan Aldo Montano, ki je v finalu po napetem boju s 15:14 premagal Madžara Zsolta Nemcsika.

V plavalnem bazenu so končane štiri discipline, dve zlati kolajni so si nadeli Avstralci (več tukaj).

V sinhronih skokih v vodo s 3-metrske deske sta naslov osvojili Kitajki Vu Minšia in Guo Džingdžing. Z 10-metrskega stolpa sta v moški konkurenci zlato prejela prav tako Kitajca Tian Liang in Jang Džinghui.

V dviganju uteži (do 48 kg) je zmagala Turkinja Nurcan Taylan z novim svetovnim rekordom v sunku (97,5 kg).