Foto:
Foto:
Aktualna olimpijska prvaka v dvojnem dvojcu Iztok Čop in Luka Špik bosta imela največja tekmeca v Italijanih Rossanu Galtarossi in Alessiu Sartoriju.

Glavnina je rokometašev, ki se bodo ob 13.30 pomerili z branilci naslova Rusi (več tukaj). Kolesarji Andrej Hauptman, Uroš Murn, Gorazd Štangelj in Tadej Valjavec bodo skušali presenetiti na cestni dirki. Strokovnjaki slovenski kvartet ob Špancih, Italijanih, Nemcih in Avstralcih uvrščajo med tihe favorite celo za odličja (več tukaj).


Kaj pričakujete od iger v Atenah? - povejte svoje mnenje na forumu


Prve končne odločitve bodo padle tudi v plavalnem bazenu. Nastopili bodo Marko Milenkovič (400 metrov mešano), Bojan Zdešar (400 metrov prosto), Emil Tahirovič (100 metrov prsno) in Anja Klinar (400 metrov mešano). V vseh daljših disciplinah so na vrsti tudi finali, na krajši pa je na sporedu polfinale.

Vse štiri veslaške čolne čaka predtekmovanje, zanesljivo uvrstitev v polfinale pričakujemo od dvojnega dvojca (Iztok Čop in Luka Špik) in četverca brez krmarja (Tomaž Pirih, Jani Klemenčič, Miha Pirih in Gregor Sračnjek). V dvojcu brez krmarja bosta veslala Andrej Hrabar in Matija Pavšič, v enojcu pa Davor Mizerit.

Na morju bodo tekmovanje začeli v razredih 470 in finn. Tomaž Čopi in Davor Glavin ter Vesna Dekleva in Klara Maučec bodo nastopili v 470, Gašper Vinčec pa v finnu.