Mitja Petkovšek ima tudi še nekaj težav s časovno razliko. Foto: EPA
Mitja Petkovšek ima tudi še nekaj težav s časovno razliko. Foto: EPA

Največ težav ima Petkovšek, ki pravi, da ga zaradi vadbe preskoka in zlasti krogov, na katerih bo moral nastopiti poleg bradlje, vse boli. "Ne pomnim, kdaj me je nazadnje telo tako bolelo. Včeraj sem na treningu izvedel celo vajo na krogih, da bi imel vsaj eno izvedeno pred kvalifikacijami. Bilo mi je zelo težko, zelo sem se mučil in na koncu tako tresel, da sem skoraj 'skupaj padel'. Danes imam tako močne bolečine v mišicah, da nisem skoraj nič treniral, vzel sem en aspirin in počivam. Upam, da si bom do kvalifikacijskega nastopa opomogel," pravi 34-letni Ljubljančan.

Od Šalamunovega memoriala ne čuti dobro telesa
Slovenci bodo v nedeljo tekmovanje začeli na parterju, nato sledijo nastopi na konju z ročaji, krogih, preskoku, bradlji in drogu, tako da bo Petkovšek pred odločilnim nastopom na bradlji opravil že dve vaji. "Za zdaj na bradlji sicer še nisem naredil ničesar pametnega. Že vse od Šalamunovega memoriala, zadnjega jesenskega svetovnega pokala, nisem čutil dobro svojega telesa, da bi lahko rekel, da si zaupam. Obupno! Upam, da bo na tekmi pod vplivom adrenalina in velike želje drugače," je še povedal telovadec Narodnega doma.

Prvi cilj Bertonclja na njegovem paradnem orodju konju je uvrstitev v finale, nastopil pa bo še na parterju in preskoku. Dimic bo tekmoval na vseh šestih orodjih, v mnogoboju. "Treningi v Tokiu so zelo dobri in vse mi gre po načrtu. Tudi uradni trening v tekmovalni dvorani je bil super," je dejal Dimic.