Mina Markovič je še vedno v igri za skupno zmago v svetovnem pokalu. Foto: BoBo
Mina Markovič je še vedno v igri za skupno zmago v svetovnem pokalu. Foto: BoBo
V Kranju najboljši plezalci sveta

"Tekme v Kranju so vedno nekaj posebnega. V Kranju si želim izkoristiti edino priložnost v sezoni, da pred domačim občinstvom pokažem, kako dobro sem pripravljena. Drugi del sezone jemljem veliko bolj sproščeno, ta pristop se je v drugem delu sezone več kot obrestoval," je dobro razpoložena Mina Markovič, ki je v sezoni 2011 in 2012 že osvojila skupni svetovni pokal.

Finalni nastopi bodo na sporedu v nedeljo. Prenos boste lahko od 17.10 naprej spremljali na TV Slovenija 2 in MMC TV.


Maja Vidmar ne razmišlja o rezultatu

"Pričakujem spet eno super tekmo in res velik dogodek tako kot vsako leto. Kranjski organizatorji vedno poskrbijo za odlično izvedbo, mi pa se moramo potruditi, da tako dobro tudi odplezamo. O rezultatu ne razmišljam, želim si le dobro odplezati in uživati v dogajanju, potem pa ..., kar bo, pa bo. Kljub vsem težavam s poškodbami, zaradi česar nisem mogla trenirati, tako kot bi si želela, sem zadovoljna s potekom sezone, ko sem ohranila stik z najboljšimi," pa razmišlja Maja Vidmar.

Škofic se želi privaditi na občinstvo
Letošnje odkritje slovenske reprezentance je Domen Škofic. "V Kranju mi še nikoli ni uspelo odplezati, tako kot znam. Ne vem zakaj. Mogoče se še ne znam privaditi na domače občinstvo. Po tako uspešni sezoni upam le, da bom na tekmi v Kranju sproščen in da bom užival. Sem v življenjski formi, zato je mogoče prav vse," pravi 20-letni plezalec, ki si želi pridružiti četverici Slovencev (Martini Čufar, Klemenu Bečanu, Vidmarjevi in Markovičevi), ki so v gorenjski prestolnici že zmagali.

Nastopila bosta 102 tekmovalca, med katerimi bo kar 14 Slovencev.

V Kranju najboljši plezalci sveta