Selektor Andrew Fenton na tekmi proti Avstriji ne bo mogel računati na Lewisa Podpadca. Foto: rugby.si
Selektor Andrew Fenton na tekmi proti Avstriji ne bo mogel računati na Lewisa Podpadca. Foto: rugby.si

Encijani bodo na stadionu v Šiški ob 16. uri igrali tekmo evropskega pokala narodov, na kateri v ekipi ne bo Lewisa Podpadca, Angleža slovenskih korenin. Pred odhodom v Ljubljano se je vanj zaletel motorist, ko se je peš vračal s treninga. Doživel je močnejši pretres možganov, dobil več zlomov lobanje in ima vidne poškodbe na obrazu:

"Vse se je zgodilo zelo hitro, točnih dogodkov se bolj megleno spomnim, zato težko komentiram. Glavno je, da se je vid povrnil in da ni hujših posledic pretresa ter da hitro okrevam. Žal mi je, da svojim slovenskim bratom ne bom mogel pomagati na igrišču, kljub temu sem prosil selektorja, ali sem lahko na tekmi kot vodonoša in dajem oporo fantom. Avstrija je težak nasprotnik, vendar smo odločeni, da gremo po prvo mesto in napredovanje."

Selektor Andrew Fenton je spomnil, da so sosedski dvoboji vedno razburljivi: "Pred tremi leti je Slovenija v Ljubljani premagala Avstrijce za dve točki. Leto pozneje je izgubila z minimalno razliko na Dunaju. Lani smo jih prav tako na Dunaju v dramatični končnici premagali z minimalno razliko. Avstrija je dobra reprezentanca z mlado ekipo, ki neprestano raste in napreduje, vendar mi želimo tokrat z zbrano igro in dobrim napadom prikazati gledalcem kar se da zanimivo predstavo."

S pohoda ob žici na ragbi
Jack Skofič verjame, da bodo ljubitelji športa kljub večernemu nogometnemu (Olimpija - Maribor) in košarkarskemu (Union Olimpija - Krka) derbiju našli čas tudi za ragbi: "Končujemo dveletni cikel evropskega pokala narodov. Ko smo prvič zaigrali za Slovenijo, smo se borili za obstanek, danes, dve leti pozneje, pa se borimo za napredovanje. Po Avstriji nas čaka še odločilna tekma v Luksemburgu, vendar le, če premagamo Avstrijo, zato smo vsi osredotočeni na sobotno tekmo. Zavedamo se, da nas bo prišlo na stadion gledat veliko število ljudi, ki so se udeležili tradicionalnega pohoda okoli Ljubljane, zato bomo dali vse od sebe in jim poskušali vrniti njihovo pozornost s tem, da premagamo Avstrijce."