Tony Romo in Aaron Rodgers sta imela celo sezono kar nekaj težav s poškodbami, tudi na zadnji tekmi. Foto: Reuters
Tony Romo in Aaron Rodgers sta imela celo sezono kar nekaj težav s poškodbami, tudi na zadnji tekmi. Foto: Reuters
Dez Bryant
Dez Bryant je žogo ujel nekaj centimetrov pred končno cono, a ni imel ves čas posesti nad žogo. Foto: Reuters
Andrew Luck
Andrew Luck se je veselil prve gostujoče zmage v končnici. Foto: Reuters
Peyton Manning
Peyton Manning končnico spet končuje sklonjene glave. Foto: Reuters

Green Bay je pred svojimi gledalci izločil Dallas s 26:21. Packersi so v rednem delu doma prepričljivo dobili vseh osem tekem, Kavboji pa so bili edina neporažena ekipa v gosteh.

Dva zadetka Tonyja Roma
Gostitelji so povedli s prvim napadom (štiri jarde dolgo podajo je ujel Andrew Quarless), a to je bilo pravzaprav vse, kar so prikazali v prvem polčasu. Na drugi strani je Tony Romo skreiral dva napada za zadetek (14:7). Napad Packersov pa je bil brezzob, podajalec Aaron Rodgers ima že nekaj časa težave z mišico na nogi, kar mu je močno onemogočilo mobilnost, nekajkrat je le šepal. Rodgers je v prvem polčasu zbral le 90 jardov. Dallas bi šel na odmor lahko z razliko desetih točk, a Dan Bailey je zgrešil prosti strel, dolg 50 jardov. Ob polčasu je bilo nato 14:10.

Bryant razdelil Ameriko
V drugem polčasu je Rodgers pokazal vse svoje mojstrstvo (podaje 15/20, 227 jardov, dva zadetka). Devet minut pred koncem je v končni coni našel Richarda Rodgersa, ki je postavil izid tekme. Kavboji so nato dobili žogo, štiri minute pred koncem so imeli 32 jardov pred končno cono četrti poskus. Romo je proti končni coni poslal Deza Bryanta, ki je z akrobatskim skokom ujel žogo, a pri padcu na tla izgubil posest. Na socialnih omrežjih so se usuli številni komentarji, ki so razdelili Ameriko, saj so bili nekateri prepričani, da so bili Kavboji ogoljufani, a šlo je za pravilo, ki ga je pred leti na svoji koži dobro občutil Calvin Johnson.

Rodgers: V sebi imam še 120 minut nogometa
"Noga je gotovo slabša, kot je bila pred začetkom tekme. V tem trenutku je težko reči, več bomo vedeli zjutraj, ko se bo telo ohladilo," je svojo poškodbo komentiral Rodgers, a svojim navijačem dal upanja: "Mislim, da imam v sebi še vedno vsaj 120 minut nogometa." Packersi bodo v nedeljo gostovali v Seattlu.

Coltsi pripravili presenečenje
Na divizijskih tekmah je za edino zmago v gosteh poskrbel Indianapolis, ki je na kolena spravil Denver s 24:13. Gostitelji so v zadnji tretjini sezone po zraku igrali občutno slabše, kot pred tem dve leti in pol, odkar je ekipo (prav iz Indianapolisa) okrepil legendarni podajalec Peyton Manning. Mnogo strokovnjakov je ugibalo o morebitni poškodbi.

Peyton Manning igral zelo slabo
Manning je stare občutke našel takoj v prvem napadu, ko je v končno cono poslal Demaryiusa Thomasa. A pozneje se je izkazalo, da je bil to edini zadetek gostiteljev. Obramba Coltsov je delovala odlično, pomagal pa jim je tudi sam Manning, ki je večji del tekme kot po tekočem traku zgrešil svoje lovilce.

Luck spet popravil knjigo rekordov
Na drugi strani je deloval Andrew Luck veliko bolj uigrano, vrgel je dve podaji za zadetek ter dve prestreženi podaji, ki pa nista bili usodni. To je zanj prva gostujoča zmaga v končnici. Na petih tekmah (3 zmage in 2 poraza) je po zraku zbral 1.703 jarde, s čimer je popravil rekord Kurta Warnerja (1.644 jarde). "Igrali smo proti dobri ekipi. Danes smo igrali dobro v vseh fazah igre, srečen sem, da sem del te pomembne zmage," je po tekmi razmišljal Luck.

Ali se bo Peyton Manning sploh vrnil?
Manning, ki je še pred nekaj tedni zagotovil, da bo igral tudi prihodnje leto, po tekmi ni bil več tako prepričan, da bo še kdaj igral v Ligi NFL: "Uf, ne morem dati enostavnega odgovora. To moram še ugotoviti. Res še ne vem." 38-letni Peyton Manning velja za najboljšega podajalca v rednem delu, ima 5 MVP-nagrad, a v končnici je šel le enkrat do konca. Kar v devetih sezonah je končnico končal že takoj na prvi oviri, na drugi strani pa bo njegov večni tekmec Tom Brady v nedeljo igral že deveti finale konference ...

Liga NFL, končnica, divizijske tekme

Konferenca NFC:
SEATTLE (1) - Carolina (4)
31:17 (7:0, 7:10, 0:0, 17:7)
GREEN BAY (2) - Dallas (3)
Podaje: Rodgers 316 (3 TD); Romo 191 (2 TD)
Tek: Lacy 101; Murray 123 (TD)
Ujete podaje: Adams 117 (TD), Cobb 116; Witten 71
Prosti streli: Crosby 40, 30; Bailey (50)

Konferenca AFC:
NEW ENGLAND (1) - Baltimore (6)
35:31 (7:14, 7:7, 14:7, 7:3)
Denver (2) - INDIANAPOLIS (4)
13:24 (7:0, 3:14, 0:7, 3:3)
Podaje: Manning 211 (TD); Luck 265 (2 TD, 2 INT)
Tek: Anderson 80; Herron 63 (TD)
Ujete podaje: D. Thomas 59 (TD); Hilton 72
Prosti streli: Barth 45, 41; Vinatieri (44), 30