Nad igrami Commonwealtha se vsak dan zgrinjajo vse bolj črni oblaki. Foto: EPA
Nad igrami Commonwealtha se vsak dan zgrinjajo vse bolj črni oblaki. Foto: EPA
Igre Commonwealtha ogrožene

Nedokončana prizorišča in namestitveni objekti, zastrašujoča umazanija in pomanjkljiva varnost v indijski prestolnici, ki bo drug mesec gostila XIX. igre Commonwealtha, nekakšne olimpijske igre držav nekdanjega britanskega imperija, na katerih naj bi sodelovalo 85 držav.

Indijci brezbrižni in nedostopni?
Nova Zelandija
je objavila, da bo njihova reprezentanca v Indijo prišla samo teden dni pred začetkom iger, ki bodo v New Delhiju potekale od 3. do 14. oktobra.

"Dolg seznam napak kaže, da športna vas ne bo pravočasno pripravljena za sprejem športnikov," je odločitev sporočil predsednik novozelandskega olimpijskega komiteja Mike Stanley. Do preložitve prihoda "kivijev" je prišlo le dan potem, ko sta potovanje v Indijo preložili izbrani vrsti Kanade in Škotske. Vodja kanadske odprave je medtem za BBC izjavil, da so odgovorni indijski uradniki "brezbrižni in nedostopni".

Predsednik iger Commonwealtha Michael Fennell je pred tem za indijske medije potožil nad nesprejemljivimi higienskimi razmerami v športni vasi.

Olimpijske igre se oddaljujejo
Indija medtem zatrjuje, da bodo športne igre dosegle vse zahtevane mednarodne standarde. Oglasiti se je moral tudi zunanji minister SM Krišna: "Športniki, ki bodo prišli na igre, bodo povsem zadovoljni z razmerami v New Delhiju. To bodo ene najbolj uspešnih iger Commonwealtha." Igre naj bi bile za Indijo preizkus, ali je država sposobna gostiti veliko športno tekmovanje, saj si druga najštevilčnejša država v prihodnosti silno želi gostiti olimpijske igre.

Igre Commonwealtha ogrožene