Kristjan Čujec je prejel nagrado že pred tekmo, nato pa je dosegel še tretji zadetek za Puntar. Foto: Drago Perko/futsal.si
Kristjan Čujec je prejel nagrado že pred tekmo, nato pa je dosegel še tretji zadetek za Puntar. Foto: Drago Perko/futsal.si

Izjemni Kristjan Čujec je s strani domačega kluba prejel dres za 100. zadetek v 1. SFL. Gostje so v Tolmin pripotovali brez Matica Račiča in Mileta Simuenoviča, medtem ko so bili domačini v popolni zasedbi, pridružila sta se tudi Benjamin Melink in Žiga Vidic. Gostitelji so tekmo pričeli v pričakovani postavi: Igor Kragelj, Melink, Anže Širok, Aljaž Laharnar, Aljoša Mohorič; gostje pa so pritekli na teren v zasedbi Damir Puškar, Igor Osredkar, Dejan Simić, Alen Fetič, Damir Pertič.

Rutar povišal na 2:0
Zavzeta igra Puntarja se je obrestovala v 4. minuti, ko je bil po podaji z desne in utekanju v prazen prostor uspešen domači kapetan Kragelj. Gostitelji so potrpežljivo čakali svoje minute. Najprej je poizkusil Melink, potem še Borut Ručna. V 20. minuti je prodor izvedel Andrej Rutar, ki je ušel Fetiču, potem pa še ukanil Puškarja.

Izjemna poteza Čujca
Drugi del se je začel po gostujočih željah, le tri minute so potrebovali, da so izenačili rezultat. Najprej je v 22. Osredkar znižal na 2:1, v naslednji pa Fetič izenačil. Ključen trenutek je bil v 29. minuti, ko je Čujec z izjemno potezo vrgel iz ritma Osredkarja, potem pa še zabil za 3:2. Temu je sledil rumeni karton Vrhoveca, ki je storil še en prekršek in si prislužil izključitev. Puntar je izkoristil igralca več in v 32. minuti z evrogolom Ručne povedel 4:2. Po minuti odmora je trener Tomi Horvat odločil, da nemudoma zaigra z vratarjem igralcem v polju, na tem mestu se je preizkusil Osredkar. Trud je bil nagrajen v 37. minuti, ko je Pertič znižal na 4:3.

Finale, tretja tekma:
PUNTAR - LITIJA 4:3 (2:0) 1:2
Kragelj 4., Rutar 20., Čujec 29., Ručna 32.; Osredkar 22., Fetič 23., Pertič 37.

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku; igrajo na 3 zmage.

Za 3. mesto, povratna tekma:
OPLAST KOBARID - Dobovec Trgovine Jager 6:1 (1:0) 3:5

Izid prve tekme je v odebeljenem tisku.

Končnica za obstanek, tretja tekma:
BENEDIKT - IZOLA 4:3 (1:1) 2:1

Izid v zmagah je v odebeljenem tisku; igrajo na 3 zmage. Zmagovalec bo obstal v 1. SFL.