Matjaž Markič (na fotografiji) si v Šanghaju ni priboril finalnega nastopa na 50 prsno, je pa to uspelo Damirju Dugonjiču. Roni Pikec in osvojil osmo mesto:
Matjaž Markič (na fotografiji) si v Šanghaju ni priboril finalnega nastopa na 50 prsno, je pa to uspelo Damirju Dugonjiču. Roni Pikec in osvojil osmo mesto: "Damir ta trenutek še nima izkušenj z nastopi v finalih, ki so zgodba zase, kar se je tudi pokazalo pri Damirju, ampak to je njegov prvi finale in upam, da se je nekaj naučil. Je še mlad in nas bo lahko še razveseljeval v naslednjih letih." Foto: EPA

Pikec je o tem povprašal tudi tekmovalce: "Mislim, da posameznik tega ne sme ocenjevati negativno, če sam drugače čuti in če ima sam v določenem trenutku težave. Mene je njena izjava presenetila in resnica je precej drugačna."

Naj se vroča juha hitro ohladi
23-letna Klinarjeva naj bi v sredo po slabšem nastopu na 200 m delfin izjavila, da je morda sploh ne bo na štartu kvalifikacij na 400 mešano, kar je razburilo njenega dolgoletnega trenerja Miho Potočnika. Čeprav je plavalka kasneje zanikala, da bi kdaj to res izjavila, Pikec pravi drugače: "Anja je na sestanku rekla, da se ji ne ljubi nastopiti, s čimer je bilo za njenega trenerja prvenstvo končano. Na srečo se je Anja nato zbrala in štartala, dosegla je soliden rezultat na 400 mešano. Želim si, da se pogovorita in septembra normalno nadaljujeta treninge in se pripravljata na London. Miha je po mojem mnenju najboljši slovenski trener."

Škoda za Markiča
Pikec priznava, da je slovensko plavanje v primerjavi z zadnjim svetovnim prvenstvom stagniralo, vseeno pa je zadovoljen z izidi v Šanghaju. Žal mu je le, da se v finale na 50 prsno ni prebil še Matjaž Markić: "Žal ni bi v pravem trenutku najhitrejši. Zjutraj je imel 4. čas kvalifikacij in škoda, da se ni prebil v finale in konkuriral za medaljo. Tega je sposoben, saj ga treniram in dobro poznam."

Tudi izidi pod 16. mestom so vredni pohvale
"Lepo se je vrnil Peter Mankoč, ki še 14 dni pred tekmo ni dosegal vrhunskih izidov, a se je na prvenstvu prebil v polfinale, med 16 najboljših se je prebila Klinarjeva, ki je bila prav tako sposobna priti v finale, pa Isakovićeva, moška štafeta. Izjemne izide sta odplavala Robi Žbogar in Jan Karel Petrič, lepo se je vrnila Anja Čarman, solidno je nastopil mladinka Špela Bohinc. Kot vselej, pa je bilo tudi tokrat nekaj razočaranj."