Woods bo skušal v Augasti osvojiti 15 zmago na največjih turnirjih in se še bolj približati legendarnemu Jacku Nicklausu, ki jih ima rekordnih 18. Foto: Reuters
Woods bo skušal v Augasti osvojiti 15 zmago na največjih turnirjih in se še bolj približati legendarnemu Jacku Nicklausu, ki jih ima rekordnih 18. Foto: Reuters
Tiger Woods
Woods je nazadnje igral 15. novembra lani, ko je osvojil avstralski masters. Foto: Reuters

Woods je vedno privabljal množice navdušencev, odkar pa je izbruhnil škandal, je medijsko zanimanje za golfista še večje. Najboljši golfist na svetu je priznal, da ga je presenetil sprejem, ki so mu ga namenili gledalci med treningom na zelenici Auguste. "Kakšen čudovit dan," je bil vesel 34-letnik, nato pa je svojo pozornost usmeril na dogajanje, ki je v zadnjih tednih v ZDA ena najpomembnejših(športnih) tem. Soigralcem se je opravičil zaradi pozornosti, ki so je bili deležni zaradi njegovih skokov čez plot.


"Nič se ni spremenilo. Še vedno bom skušal zmagati. Veselim se začetka turnirja. Prvega udarca se nisem veselil že dolgo," je Woods povedal na prvi novinarski konferenci, na kateri je odgovarjal na vprašanja novinarjev po avtomobilski nesreči pred svojim domom 27. novembra lani, ki je vodila v razkritje zunajzakonskih razmerij.

Družina pomembnejša od zmag na turnirjih
"Zazreti se vase, videti, kako daleč sem zašel od temeljnih vrednost, ki sta me jih učila moja mati in oče," je povedal o tem, kaj je bilo zanj v zadnjih mesecih najtežje. "Težko je bilo tudi zaradi nenehnega nadlegovanja moje žene in otrok, ki jih fotografirajo, kamor koli gredo," je še dodal. Zmage na turnirjih so "nepomembne" v primerjavi s "škodo", ki jo je prizadejal družini, je še povedal in razkril, da mu žena Elin na mastersu ne bo stala ob strani, kot mu je v preteklosti.

Zmagovalec štirinajstih velikih turnirjev je tudi obljubil, da bo posvetil več pozornosti svojemu zasebnemu življenju. "Ni pomembno, koliko turnirjev osvojiš, pomembno je, kako živiš svoje življenje. Postati moram boljši človek. Prizadel sem veliko ljudi, ki so mi blizu, in lagal sam sebi – to je precej brutalno. Prevzemam popolno odgovornost za to, kar sem storil," je pred 180 posebej izbranimi novinarji povedal skesani golfist, ki je zamudil prvi rojstni dan sina Charlieja, ker je bil na kliniki za odvajanje. "To me zelo boli. Tistega dne mi je bilo zelo hudo. To sem zelo obžaloval in bom verjetno obžaloval vse življenje."

Več spoštovanja do igre
Woods je obljubil, da bo skušal pokazati več spoštovanja do igre in brzdati svoje občasne čustvene izbruhe ter slabo govorjenje na igrišču.

Februarja, ko se je po škandalu prvič pojavil pred novinarji, je Woods le prebral vnaprej napisano izjavo, tokrat pa je tudi odgovarjal na (neprijetna) vprašanja novinarjev. Priznal je, da je sodeloval s spornim kanadskim zdravnikom Anthonyjem Galeajem, proti kateremu poteka zvezna preiskava, a zanikal, da je po operaciji kolena leta 2008 jemal rastni hormon in da mu je zdravnik dal zdravila za izboljšanje rezultatov.