Benjamin Melink in soigralci so v Tripoliju odigrali zelo dobro, izgubili so le v polfinalu proti Hrvatom s 3:7. Foto: Drago Perko
Benjamin Melink in soigralci so v Tripoliju odigrali zelo dobro, izgubili so le v polfinalu proti Hrvatom s 3:7. Foto: Drago Perko

Slovenci so Francoze premagali že v predtekmovanju (3:1), tudi tokrat pa niso imeli večjih težav. Francozi so v prvem polčasu še držali korak z njimi, že v prvi minuti nadaljevanja pa je njihovo mrežo načel Sebastijan Drobne. Samo tri minute pozneje je bil natančen Gaj Rosič, avtogol Damirja Pertiča je še vlil nekaj upanja trikolorom, a dokončno sta te razbila Drobne s svojim drugim golom in Kristjan Čujec. Poraz je le omili Alexandre Texeira.

"Vesel sem, da smo se po porazu s Hrvati zbrali, pozabili na polfinalni poraz in proti kakovostni Franciji še drugič zmagali," je bil zadovoljen Dobovičnik, ki je pozitivno ocenil ves turnir: "Seveda zaradi poraza s Hrvaško ostaja grenak priokus, še posebno, ker menim, da nismo slabša reprezentanca. Verjamem, da jim bomo to enkrat vrnili, upam, da takrat, ko bo to najbolj potrebno. A nasploh moram biti z našimi predstavami zelo zadovoljen. Pet zmag na tako dolgem turnirju je pohvale vredno, še posebno za neprofesionalno reprezentanco, kot smo mi. Že pred začetkom je bilo jasno, da zaradi naporov ne bo šlo brez nihanj v igri, toda fantje so kljub temu pokazali disciplino in motivacijo, zato si zaslužijo čestitke. Poznalo se je tudi, da sta bila Rajko Uršič in Jaka Sovdat poškodovana."

Slovenska reprezentanco do začetka februarskih kvalifikacij za evropsko prvenstvo čaka še nekaj prijateljskih obračunov. Na začetku decembra bodo odigrali dve tekmi proti Makedoniji, januarja pa bodo dvakrat igrali še s Slovaško. "V teh tekmah pričakujem, da se bo do konca oblikovalo okostje ekipe. Posebnih sprememb ne načrtujem, mogoče bom rotiral dva ali tri igralce," je še dejal Dobovičnik.

V finalu se bosta pomerili Libija in Hrvaška.