Tanja Šmid naj bi na 100 m prsno naredila delfinov udarec, zaradi česar je ostala brez popoldanskega polfinala. Foto: STA
Tanja Šmid naj bi na 100 m prsno naredila delfinov udarec, zaradi česar je ostala brez popoldanskega polfinala. Foto: STA
Nina Sovinek
Nina Sovinek se je uvrstila v drugo polovico nastopajočih na 100 m prosto. Foto: STA
Šmidova diskvalificirana, Sovinkova 38.

Tanja Šmid je na 100 m prsno v 5. predtekmovalni skupini s časom 1:10,47 osvojila šesto mesto, a je bila nato diskvalificirana. Njen izid bi sicer zadostoval za 16. mesto in uvrstitev v polfinale.

Delfina se na posnetku ne vidi!
Šmidova je bila diskvalificirana zaradi domnevnega delfinovega udarca med plavanjem, ki pa ga slovenski trenerji niso zasledili niti po pregledu posnetka plavanja. "Najhuje je, ker bi Tanja s svojim dosežkom lahko nastopila v polfinalu," je po tekmi dejal njen trener in eden najboljših slovenskih plavalcev vseh časov Borut Petrič.


Nina Sovinek
je na 100 m prosto s časom 57,09 dosegla 38. čas med 56 plavalkami. Popoldne tako ne bo nastopil noben slovenski plavalec ali plavalka, na sporedu pa je pet končnih odločitev.

Sreda pravi slovenski dan
V sredo bo na sporedu kar sedem slovenskih nastopov. Na 800 m prosto se bodo predstavile slovenska rekorderka Nina Cesar iz Radovljice, aktualna mladinska podprvakinja v tej disciplini Ravenčanka Tjaša Oder, njena klubska kolegica in vrstnica Špela Bohinc ter še ena radovljiška plavalka Teja Zupan, tudi že olimpijka v daljinskem plavanju.

Triglavanka Anja Čarman se bo na 100 m hrbtno skušala odkupiti za ponesrečen nastop na še enkrat daljši razdalji, Anjo Klinar čaka nastop na 200 m mešano, njen klubski kolega Robi Žbogar pa se bo predstavil na 200 m delfin.

EVROPSKO PRVENSTVO - BUDIMPEŠTA

Spored, torek ob 17.00 (TV SLO 2 in MMC)

Polfinali:
100 m prosto (Ž)
100 m prsno (Ž)
200 m mešano (M)
200 m prosto (M)

Finali:

50 m delfin (M)
100 m hrbtno (M)
50 m delfin (Ž)
100 m prsno (M)
200 m hrbtno (Ž)
Šmidova diskvalificirana, Sovinkova 38.