Kyren Wilson se je drugič prebil v polfinale svetovnega prvenstva. Foto: Reuters
Kyren Wilson se je drugič prebil v polfinale svetovnega prvenstva. Foto: Reuters

Omenjeno pravilo pravi, da nobenemu igralcu snukerja, ki je v legendarni dvorani Crucible v Sheffieldu prvič postal svetovni prvak, v naslednjem letu ni uspelo ubraniti naslova. Črno tradicijo, ki traja vse od leta 1977, nadaljuje tudi lanski prvak Judd Trump.

Wilson: Veselil sem se tega obračuna
Najboljši igralec sveta v Sheffieldu ni bil v najboljši formi, saj je prejšnja obračuna dobila le z dvema igrama razlike, tokrat pa naletel na zelo razpoloženega Kyrena Wilsona, ki mu svetovno prvenstvo leži, saj se je še petič zapored uvrstil v četrtfinale. "Tega obračuna sem se res veselil, Judd je bil branilec, je prvi igralec sveta. Res sem srečen, da mi je uspelo dvigniti raven igre."

Sorodna novica O'Sullivan pred derbijem veteranov razburil z izjavo o mladih

Williams zapravil prednost petih iger
V dvoboju superveteranov in večkratnih svetovnih prvakov je Ronnie O'Sullivan premagal Marka Williamsa s 13:10. Začetek dvoboja je kazal drugačen razplet, saj je Valižan prepričljivo dobil ponedeljkov del in prenočil s prednostjo 6:2, v torek pa dobil prvo igro in povedel z res visoko prednostjo 7:2. O'Sullivan se je v takih položajih nemalokrat vdal in s preveč tvegano igro tekmecu omogočil zmago, tokrat pa je grizel do konca in tekmeca ujel na 8:8.

O'Sullivan dobil zadnje štiri igre
Williams je zvečer sicer še povedel z 10:9, a nato ni dobil niti igre več. Četrtfinalista sta naredila nekaj netipičnih napak, a ko je Raketa našel svoj ritem, je vzletel na popolnoma drugo raven in samozavestno slavil. Angleža zdaj čaka še en zahteven izziv po imenu Mark Selby.

Mark Selby iz kroga v krog igra vse bolje. Foto: Reuters
Mark Selby iz kroga v krog igra vse bolje. Foto: Reuters

Selby se je izvlekel iz daljše krize
Trikratni svetovni prvak je prikazal izjemno formo, saj je na kolena spravil prvaka iz leta 2010 Neila Robertsona s 13:7. Selby je po zadnjem naslovu leta 2017 padel v formi, zdaj pa je vesel, da je našel svoje stare obrate: "V zadnjem letu in pol sem se veliko spraševal. Bil sem vajen zmagovanja, tega pa kar ni bilo, to je škodovalo moji samozavesti. Na tem turnirju vidim spremembe pri sebi, znova rad igram."

Svetovno prvenstvo v snukerju, Sheffield

Četrtfinale, tabela:
TRUMP (ANG/1) – WILSON (ANG/8) 9:13

MAFLIN (NOR) – McGILL (ŠKO) 10:13

M. WILLIAMS (WAL/3) – O'SULLIVAN (ANG/6) 10:13

ROBERTSON (AVS/2) – SELBY (ANG/7) 7:13