Obračuni med Realom in Barcelono so postregli s številnimi grobimi prekrški in simulacijami prekrškov. Foto: EPA
Obračuni med Realom in Barcelono so postregli s številnimi grobimi prekrški in simulacijami prekrškov. Foto: EPA

MMC-jev novinar Slavko Jerič je na svojem blogu v redni mesečni rubriki pod drobnogled vzel športno dogajanje v aprilu. Za dogodek meseca je izbral nogometno rivalstvo med Barcelono in madridskim Realom. Španska velikana sta s štirimi tekmami nase prikovala milijone športnih navdušencev, ki pa so bili vsaj malo razočarani nad (pre)grobo igro in številnimi simulacijami prekrškov.

Jerič je prepričan, da je rivalstvo prešlo mejo dobrega okusa, zato bo v prihodnje zadovoljen "zgolj" z dvema El Clasicoma v sezoni: "Kot da bi 18 dni jedel najboljšo torto na svetu, ta pa bi se medtem očitno pokvarila. Očitno sta boljši le dve na leto, ki sta za vsako priložnost pripravljeni iz svežih sestavin."

Povprečna plača več kot 7 milijonov dolarjev na leto
Barcelona in Real sta v tem trenutku najboljši ekipi na svetu glede na višino plače, vsak njun nogometaš namreč v povprečju zasluži več kot sedem milijonov dolarjev na leto! V mesečnem pregledu preverite preostale klube z visokimi plačami, najodmevnejše dosežke slovenskih športnikov na mednarodnem parketu, nenavadno novost pred stadionom Fulhama in skrivnost, ki jo je švedski atlet Patrick Sjöberg razkril šele nekaj let po koncu kariere.