Peter Kauzer je osvojil naslov evropskega prvaka pred petimi leti. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je osvojil naslov evropskega prvaka pred petimi leti. Foto: Nina Jelenc

kajakaš Peter Kauzer.

"Spočil sem si telo in dušo. Nabral sem si energijo za dve sezoni, to in naslednjo, saj vemo, kaj je moj cilj. V tretje se poskusiti uvrstiti na olimpijske igre in poskusiti, če gre tam v tretje res rado," je svoj karierni cilj spet napovedal 31-letni Hrastničan.

"Zaradi tega, ker sem bil poškodovan, nimam nič manjših ciljev. Vem, da sem še kar hiter, sem sposoben, je pa res, da moram odveslati najbolje. Kajakaška konkurenca je iz leta v leto ostrejša, ni več tistega, ko si zmagoval za štiri pet sekund," je povedal Kauzer, evropski prvak izpred petih let, ki upa, da ga občutek ne vara in da v enem letu zaradi poškodovane rame ni izgubil stika s konkurenco. Med kajakaši bosta nastopila še Janoš Peterlin in Simon Brus.

Med kanuisti bo ob Luki Božiču in Anžetu Berčiču glavni adut za vrhunske uvrstitve Benjamin Savšek. "Vem, da sem sposoben priti v finale, potem pa upam na dobro vožnjo. Upam, da se mi bo izšlo, tako kot pred tremi leti na EP, kjer sem bil tretji. Višje mi še ni uspelo priti na teh prvenstvih. Je pa tanka linja med uspehom in neuspehom v finalu, saj je konkurenca močna," pravi svetovni podprvak Savšek. Eden tistih, ki bo imel dvojni program, je Božič, saj bo na EP veslal tudi v kanuističnem dvojcu s Sašem Taljatom. Skupaj sta v svoji konkurenci tudi med favoriti za najvišja mesta. Ne nazadnje sta svetovna prvaka.

EP je sicer le prva izmed velikih tekem v sezoni. Vrhunec bo septembrsko svetovno prvenstvo v Londonu, ki je za slovenske reprezentante prioriteta, saj se bodo tam že podeljevale olimpijske kvote za Rio 2016.