Božič in Taljat se domov vračata kot dvakratna svetovna prvaka. Foto: www.socaelite.si/Matjaž Tančič
Božič in Taljat se domov vračata kot dvakratna svetovna prvaka. Foto: www.socaelite.si/Matjaž Tančič

Slovenski kajakaši in kanuisti so v španskem Sortu v spustu pokazali, da skoraj nimajo konkurence. Skupno so osvojili šest kolajn. "Midva sva zelo zadovoljna z rezultatom. Na progi nama sicer ni šlo najbolje, zato sva še toliko bolj vesela zmage in da se je na koncu vse razpletlo po najinih željah. Tekmo so zdaj zaradi prevelikih količin vode prestavili v spodnji tok, kjer pa voda ni bila tako divja. Nama bi bolj ustrezali valovi, a vseeno, zmaga je tukaj," je po tekmi povedal Taljat.

Med kajakaši je Nejc Žnidarčič v sprintu osvojil srebrno kolajno. "Res sem zadovoljen, mislim, da noben slovenski šport ni še na nobenem svetovnem prvenstvu osvojil toliko kolajn, res smo veseli. Vse skupaj je lepa popotnica pred svetovnim pokalom v spustu prihodnji konec tedna, ki ga bo gostilo Trnovo ob Soči, upam, da nas pridejo pozdravit tudi domači gledalci," je po naslovu podprvaka povedal "Gnida", kot Žnidarčiča kličejo reprezentanti.

Poleg dveh kolajn Taljata in Božiča ter Žnidarčiča so kolajne okoli vratu dobili še kanuist Jošt Zakrajšek, kajakaška ekipa v postavi Žnidarčič, Jernej Korenjak in Lovro Leban.