Bojan Tokić je v Dohi nastopil odlično. Foto: EPA
Bojan Tokić je v Dohi nastopil odlično. Foto: EPA
Bojan Tokić
Kar po osmih letih bo spet nastopil na državnem prvenstvu. Foto: EPA

34-letniku je to nazadnje uspelo leta 2012 pred domačimi gledalci v Velenju. Istega leta je Tokić tudi močno skrčil svoj koledar mednarodnih tekmovanj, saj je dal prednost klubskim obveznostim v 1. FC Saarbrücken. V dresu nemških pokalnih prvakov izpred treh let se je najboljši slovenski igralec letos spet uvrstil v četrtfinale Lige prvakov in po nekaj več kot polovici državnega prvenstva še ostaja v boju za končnico.

Premagal tri igralce
Z nastopi v Katarju je Tokić začel že v četrtek, saj je moral za uvrstitev v finalni del preskočiti dve kvalifikacijski oviri. V 1. krogu je padel Poljak Pawel Fertikowski, v 2. krogu pa francoski državni prvak Stephane Ouaiche. Žreb finalnega dela mu je za uvod namenil nigerijsko senzacijo Quadrija Aruno, ki zaseda 32. mesto na svetu. Bojan je potrdil izjemno formo in namiznoteniškega zvezdnika leta 2014 premagal s 4:1.

Po tekmi je karizmatični nosilec treh odličij z evropskih prvenstev, ki v svetu namiznega tenisa velja za zabavljača, razmišljal o življenjskih težavah: "Nimam več čistih majic, spodnjic in nogavic. Po štirih dneh sem še vedno v turnirju, to se ni zgodilo že celo večnost."

Prenesel formo iz Bundeslige
V osmini finala ga je po štirih nizih ustavil osmi igralec sveta Čaung Čih Juan iz Tajvana. Tokić po tekmi ni bil slabe volje: "Turnir v Katarju je bil za mene rezultatsko zelo uspešen. Vedel sem, da še vedno igram dober namizni tenis, saj to dokazujem v Bundesligi in enkrat sem moral svojo kakovost potrditi tudi na svetovni seriji."

Po osmih letih se vrača na DP
Tokića zdaj čaka pot v domovino, kjer bo prihodnji konec tedna na Jesenicah po osmih letih premora znova nastopil na državnem prvenstvu: "Ker že nekaj časa ni velenjskega turnirja, se veselim videti vse te ljudi, s katerimi sem se sicer srečeval vsako leto. Upam, da bo vse na vrhunski ravni, od igralcev do organizacije in funkcionarjev."