Ben Roethlisberger pozdravlja 8.000 navijačev, ki so od Pittsburgha do Denverja prepotovali več kot 2.200 kilometrov. Foto: EPA
Ben Roethlisberger pozdravlja 8.000 navijačev, ki so od Pittsburgha do Denverja prepotovali več kot 2.200 kilometrov. Foto: EPA
Prizor s tekme Seattle - Carolina
Shaun Alexander je po tleh prebijal obrambo Caroline. Foto: EPA

Pittsburgh, ki se je komajda uvrstil v končnico, si je Super Bowl priigral na najtežji možni način, saj je moral trikrat zmagati na gostovanju. V repasažu je najprej izločil Cinncinati, v četrtfinalu prvega favorita Indianapolisa in v polfinalu s 34:17 presenetljivo gladko še Denver.



Steelersi imajo zveste navijače
Junak tekme je bil podajalac Pittsburgha Ben Roethlisberger, ki je uspešno izvedel 21 od 29 podaj za 275 jardov in dva touchdowna. Steelersi bodo igrali v šestem Super Bowlu, prvem po letu 1995. Zadnjega izmed štirih naslovov so osvojili leta 1979. Pittsburgh je v Denverju spremljalo kar 8.000 navijačev. Za ZDA, ki ne poznajo evropskih gostovanj, je številka ogromna.

Seattle končal 30-letni post
Prvič v 30 letni zgodovini kluba se je v veliko finale uvrstil Seattle, ki je s 34:14 odpravil Carolina Pantherse. Seahawksi so prevladovali v vseh prvinah igre. Obramba Seattla je trikrat prestregla žogo nasprotniku, najboljši running back rednega dela Shaun Alexander pa je pretekel 132 jardov in dosegel dva touchdowna. Brez napak je igral tudi podajalec Matt Hasselback, ki je vrgel za dva touchdowna. Seattle je bil prvi nosilec divizije NFC. V rednem delu je imel razmerje zmag in porazov 15:3. V četrtfinalu je izločil Washington.

Super Bowl bo 6. februarja ob 0.30 v Detroitu. Zanimivo, da stavničarji za osvojitev naslova dajejo več možnosti Pittsburghu.