V Kopru bo nastopila tudi najboljša plezalka na svetu. Foto: EPA
V Kopru bo nastopila tudi najboljša plezalka na svetu. Foto: EPA

Na tekmi, ki bo 2. in 3. septembra, se bodo predstavili vsi najboljši športni plezalci in plezalke na čelu z novo trikratno evropsko prvakinjo iz Münchna Janjo Garnbret.

Sorodna novica Skupna evropska prvenstva imajo skupno prihodnost

Koper je popolnoma novo prizorišče tekmovanj najvišje ravni v športnem plezanju. Pohvali se lahko z novo tekmovalno steno, ki ustreza vsem mednarodnim merilom. Na tekmovanje se je prijavilo 123 tekmovalcev iz 24 držav. V petek, 2. septembra, bodo kvalifikacije z začetkom ob 8. uri in polfinale, ki se bo začel ob 20. uri. Najboljših osem v vsaki od konkurenc pa se bo za stopničke pomerilo v sobotnem finalu z začetkom ob 20. uri.

Slovenska ekipa bo na domačem vrhuncu sezone številčna. V kvalifikacijah bo nastopilo kar 17 Slovencev, devet v ženski in osem v moški konkurenci. Največ zanimanja žanje domača favoritinja Janja Garnbret, prepričljivo vodilna v seštevku težavnosti svetovnega pokala. Garnbret bo v Kopru tekmovala z odlično letošnjo popotnico petih zmag v svetovnem pokalu in treh zmag na evropskem prvenstvu v Münchnu, kjer je osvojila naslove evropske prvakinje v balvanih, težavnosti in novi olimpijski disciplini, kombinaciji balvani-težavnost.

Prenos na TV Slovenija

Prenose finalov boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in naši spletni strani.

V ženski konkurenci bodo tekmovale še njene reprezentančne kolegice Sara Čopar, Katja Debevec, Rebeka Kamin, nova evropska podprvakinja v kombinaciji Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Lana Skušek in Tjaša Slemenšek.

V moški konkurenci pa Anže Peharc, aktualni evropski podprvak v težavnosti Luka Potočar, Domen Škofic, Gregor Vezonik, Zan Lovenjak Sudar, Milan Preskar, Matic Kotar in Martin Bergant.

Janja Garnbret se veseli dvodnevnega spektakla v Kopru