Rok Klavora je tokrat zablestel v polnem sijaju. Foto: STA
Rok Klavora je tokrat zablestel v polnem sijaju. Foto: STA
Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj tokrat z izkupičkom ni bil popolnoma zadovoljen. Foto: EPA

23-letni Klavora je prvo zmago v karieri na tekmi svetovnega pokala v mariborski Lukni dosegel z nekoliko težko sestavo kot v kvalifikacijah in dodal še tri desetinke točke. Izvedba ni povsem uspela, kljub temu je Sircu Fadiju Bahlawanu uspelo le izenačiti njegov točkovni dosežek - 14,625 točke: "Dobro je bilo, čeprav vaje nisem najbolje naredil, saj je bilo preveč napakic. A vse se je razpletlo po mojih željah, tako da sem presrečen! Predstavil sem se s težjo vajo kot v kvalifikacijah in pri tem računal na oceno 15, saj bi moral v tem primeru moj trener izpolniti stavo in se ostriči na kratko. Zdaj bo morala stava še malo počakati, a obljubljam mu, da bo 'padla' še letos na naslednjih svetovnih pokalih," je Klavora obljubil svojemu trenerju Dejanu Jovanoviću.

Bertoncelj po napakah nekako našel ritem
Bertonclju sestava na konju v finalu ni uspela po načrtih, ob tem se je jezil še na sodnika, ki mu je pri izhodiščni oceni namesto 16,700 naračunal dve desetinki manj. "Hotel sem iti na polno, začel sem dobro, sohna sem prvič po poškodbi naredil tako lepo, tudi rusa sem dobro začel, nato pa je prišlo do napake. Saj še sam ne vem, kaj je bilo, ali mi je zdrsnila ali klecnila roka, bom moral pogledati kakšen posnetek. Po tej napaki pa se je bilo težko 'izvleči' ven, saj si težke prvine sledijo druga za drugo. Nekako sem našel ritem in mi je uspelo, če bi šlo za trening, bi po mojem skočil z orodja že pri drugem elementu," je pojasnil 27-letnik, ki je o napaki sodnika povedal tole.

Osredotočiti se na izvedbo, ne na sodnika
"Takšne stvari se ne bi smele dogajati. Priznam, da je bil ta nov element, ki ga na svetu izvajava le dva, nekoliko na meji. A danes smo videli tudi kakšne druge napake, ki jih sodniki ne bi smeli šteti, pa so se elementi priznali. In če so že pikolovski, bi morali biti do vseh. Drugič bom skušal vajo narediti bolje in upal, da bo dobro."

Sijajno drugo mesto Belakove
Kolajno je v finalu preskoka dosegla tudi Teja Belak, ki je na tem orodju branila lansko zmago. Tokrat se ji je prvi skok povsem ponesrečil, saj je pristala na zadnji plati, tudi drugega skoka ni naredila po načrtih. A ne glede na to je bil njen današnji nastop danes dovolj za drugo mesto z oceno 12,875. V današnjih finalih je od Slovencev nastopila tudi Fiona Novak, ki je bila z oceno 11,950 sedma na dvovišinski bradlji. V nedeljskih finalih bodo gledalci lahko navijali še za tri slovenske telovadce. Mitja Petkovšek bo nastopil v finalu bradlje, Alen Dimic v finalu droga, med najboljše pa se je tako na gredi kot parterju uvrstila tudi Adela Šajn.