Anja Klinar je nekaj moči privarčeva v prosti tehniki. Foto: MMC RTV SLO
Anja Klinar je nekaj moči privarčeva v prosti tehniki. Foto: MMC RTV SLO

Mankoč si je finale zagotovil že v soboto, ko je v polfinalu na 100 metrov mešano dosegel drugi čas. Anja Klinar pa je v današnjih dopoldanskih kvalifikacijah na 400 m mešano dosegla četrti čas (4:36,52).

Klinarjeva ima še nekaj rezerve
"Ne vem, kako naj ocenim nastop. Več bo vidno popoldne, sama pa moram biti prav v vseh disciplinah še nekaj hitrejša. Zjutraj sem privarčevala nekaj moči na koncu v kravlu," je nastop podoživela 22-letnica. V tej disciplini je Tjaša Oder osvojila 16. mesto.

Poškodba ustavila Anjo Čarman
Blizu finala je bila tudi Anja Čarman, ki je kljub bolečinam v hrbtu nastopila na 200 m hrbtno. S časom 2:08,33 je osvojila 9. mesto in je za las ostala brez finala. "Res sem si želela dober izid. Pripravljena sem boljše, a ni šlo. O odstopu pa nisem razmišljala, saj sem prišla sem nastopit. Za to smo trenirali celo jesen. Danes sem začela na vse ali nič, skušala sem odmisliti bolečino in na koncu sem dosegla kar dober izid glede na vse," je povedala Čarmanova, ki jo zdaj čakajo podrobni zdravniški pregledi, ki bodo odločili, ali bo lahko odšla na SP, ki bo v Dubaju.

Robi Žbogar je na 200 m prosto osvojil 26. mesto. V ženski konkurenci je bila s 15. mestom in dosežkom 1:59,31 najboljša Nina Sovinek, Urša Bežan je z 2:00,13 dosegla
osebni rekord in bila 21., Nina Drolc je zasedla 26. mesto in Nina Cesar 30. Drolčeva je bila še 25. na 50 prosto, Sovinkova pa je v tej disciplini končala le mesto za njo.