Dejan Zavec je v zadnjih dneh doživel številne nepozabne sprejeme. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec je v zadnjih dneh doživel številne nepozabne sprejeme. Foto: MMC RTV SLO

Svetovnega boksarskega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF je kljub močnemu sneženju pozdravilo prek 3.500 ljudi. 30-letnik s Ptuja je v petek v Johannesburgu premaknil vse mejnike v svoji karieri, potem ko je v tretji rundi nokavtiral Južnoafričana Isaaca Hlatshwaya. V boksu vztraja že 18 let, na profesionalni poti je v 28 borbah nanizal 27 zmag.

Sprejemi se kar vrstijo. Dogajanje se je na trgu pred Mestno hišo na Ptuju pričelo ob 18.30, ko so Zavca v rimski opravi pripeljali pred veliki oder. Po uvodnih čestitkah župana Čelana in drugih sogovornikov je besedo dobil boksarki šampion.

"Ne da ste me presenetili, šokirali ste me, v pozitivnem smislu seveda. Vem, da vam danes ni toplo, tako kot je bilo meni v petek ob osvojitvi naslova. Vsakomur posebej hvala, kadar koli mi bo težko, se bom spomnil, kako ste me prišli podpret in mi pokazali, da delam prav, da grem v pravo smer. Naslov svetovnega prvaka je le kapljica v morju v primerjavi s tem, kar ste mi pripravili danes," je zbrani množici povedal Zavec, ki se je podal med ljudi in stisnil na stotine rok, podpisal desetine avtogramov, zbrani pa so se skupaj odpravili proti galeriji Salon, kjer so Ptujčani skupaj s pokrajinskim muzejem pripravili razstavo o boksarskem šampionu, vse od njegovih začetkov pa do osvojitve naslova svetovnega prvaka.