Maraton Alpe, slikovita tura čez tri gorske prelaze, letos odpade, kolesarje je ustavil novi koronavirus. Foto: Maraton Alpe.
Maraton Alpe, slikovita tura čez tri gorske prelaze, letos odpade, kolesarje je ustavil novi koronavirus. Foto: Maraton Alpe.
Sorodna novica Maraton Franja prvi septembrski konec tedna

Težave predstavlja prehod slovensko-avstrijske meje. "Zaradi dodatnih zahtev pri prehodu meje, ki jim organizatorji ne moremo ugoditi in so posledica spremenjenih razmer glede covida-19 v regiji, smo primorani 14. Maraton Alpe Scott dokončno odpovedati," so sporočili prireditelji, ki so dolgo odlašali z odločitvijo, ali maraton izpeljati ali ne. 15. junija so medije obvestili, da prireditev izpeljejo, toda dober teden pozneje so se morali predati.

130 km dolg maraton, na katerem je med nekdanjimi zmagovalci tudi Primož Roglič, bi rekreativne kolesarje peljal iz Kamnika čez Jezerski vrh v Avstrijo (Železna Kapla), na Pavličevo sedlo in Črnivec. Z 2000 višinskimi metri je maraton izjemno zahteven, vseeno pa je za vse udeležence (leta 2011 jih je nastopilo kar 705) nepozabna izkušnja.

Ljubiteljem rekreativnega kolesarjenja tako preostane upanje, da bodo prvi septembrski konec tedna vendarle izpeljali Maraton Franja, 5. septembra pa je v urniku tudi Juriš na Vršič.